Női kézilabda Eb - Kétgólos magyar siker a románok ellen

Sport, 2020.12.14

A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Románia csapatát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, Koldingban, ezzel eldőlt, hogy ötödik helyen zárja a csoportját.

A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, majd a középdöntőben szombaton Németországtól is kikaptak. Az már a hétfői meccs előtt eldőlt, hogy a román és a magyar együttes sem juthat tovább a II. csoportból, vagyis nem játszhat helyosztót.


Eredmény, középdöntő, II. csoport:
Magyarország-Románia 26-24 (13-14)
----------------------------------
Kolding, v.: Mitrovic, Kazanegra (montenegrói)

lövések/gólok: 47/26, illetve 45/24

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/2

kiállítások: 4, illetve 6 perc


Magyarország:

-------------
Bíró - Schatzl 7, Szöllősi-Zácsik 4, Kovacsics 2, Helembai 2, Tomori, Lukács 2, cserék: Klujber 3, Tóvizi, Lakatos 5, Csiszár-Szekeres, Háfra 1, Szikora, Faluvégi, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor


Bíró Blanka védéseinek és a pontosabb támadójátéknak köszönhetően a magyarok a meccs elején három góllal elléptek. A folytatásban egyre több hiba tarkította a játékot, és ezt, valamint Denisa Dedu védéseit kihasználva a románok egy négyes gólsorozattal fordítottak, és a szünetben 14-13-ra vezettek.

A 36. percben még két találattal jobban állt a román együttes, ám ezt követően az elszántan kézilabdázó magyarok egy 5-1-es sorozattal fordítottak. A koronavírusos megbetegedés miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase találataival tartotta magát az ellenfél, ám négy perccel a vége előtt ismét kettővel vezetett a magyar válogatott.

A hajrában is taktikusan játszottak a magyarok, nem engedték közelebb a románokat, így második sikerüket aratták a tornán.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, aki kilenc lövésből nyolc gólt szerzett. A meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be.

A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett.

A két csapat századik egymás elleni mérkőzésén 34 román győzelem és kilenc döntetlen mellett ez volt az 57. magyar siker.

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

"A mai mérkőzésen a védekezés stabilitása volt az, ami átsegített minket a rosszabb periódusainkon, illetve ezekben az időszakokban mindenki kivette a részét, nem hátráltak be a játékosok, hanem odamentek és megcsinálták. A mai mutatott teljesítménynél tudunk sokkal jobban játszani és fogunk is ennél sokkal jobban játszani. A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani" - idézte Danyi Gábor szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.


Korábban:
Hollandia-Németország 28-27 (14-15)

Az állás: 1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont, 2. Horvátország 6, 3. Hollandia 4 (106-110), 4. Németország 4 (104-114), 5. Magyarország 2, 6. Románia 0

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!