Női kézilabda Eb - Magabiztos német siker a spanyolok ellen

Sport, 2018.12.07

A német női kézilabda-válogatott hat góllal legyőzte a spanyol csapatot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, pénteken.

Carlos Viver spanyol szövetségi kapitánynak már a hetedik percben időt kellett kérnie, mert a németek remekül kezdtek (4-1). A folytatásban sem változott a játék képe, és mivel Dinah Eckerle kapus remek teljesítménye miatt kilenc percig nem kapott gólt a német csapat, tulajdonképpen már a szünet előtt eldőlt a meccs (13-6).

A második felvonásban némileg felzárkóztak a spanyolok, de az egyenlítésre nem volt esélyük.

Nerea Pena, a Ferencváros spanyol játékosa nyolc lövésből csak egy gólt szerzett, a Siófok KC jobbátlövője, Mireya González Álvarez hat kísérletből kétszer volt eredményes. A mezőny legeredményesebb játékosa csapattársuk, Carmen Martín volt hét találattal.

A spanyolok a csoportkörben előbb remek játékkal legyőzték a horvátokat, majd csupán egy utolsó másodperces góllal kaptak ki a hollandoktól, ezt követően viszont a magyar és most a német válogatott is simán nyert ellenük.

A lefújás után Nerea Pena az MTI-nek úgy nyilatkozott, nem történt semmi különös, amiért ilyen törés következett be a teljesítményükben, de kétségtelen, hogy a pályán nem azt mutatják, amire valójában képesek.

"Talán elfáradtunk, vagy egyszerűen nem vagyunk formában, de tényleg nem úgy teljesítünk, ahogy szoktunk. Előre kell néznünk, még van két meccsünk, melyekre százszázalékosan fel kell készülnünk, és meg kell próbálnunk kijavítani azokat a hibákat, amiket a legutóbbi két meccsünkön elkövettünk" - mondta a balátlövő.


Eredmény, középdöntő, 1. forduló:

II. csoport (Nancy):
Németország-Spanyolország 29-23 (17-9)

később:
Magyarország-Norvégia 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!