Női kézilabda Eb-selejtező - Fölényes magyar siker Koszovóban

Sport, 2018.05.30

A magyar női kézilabda-válogatott 37-15-re győzött Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, szerdán.

Sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szikora Melinda, Bíró Blanka, Klivinyi Kinga, Kiss Éva és Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepelhetett a vendégcsapatban.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban. A magyarok a csoport első helyéről jutnak ki a decemberi, franciaországi tornára, amennyiben szombaton legyőzik a beloruszokat Kecskeméten.

"Elégedett vagyok a mérkőzéssel, hiszen mindenki kellő játéklehetőséget kapott. Végig koncentráltan, magabiztosan kézilabdáztunk, teljesítettük a kitűzött apró célokat, elértük a kellő eredményt" - nyilatkozta az MKSZ közösségi oldalán Kim Rasmussen.

A dán edző hozzátette, az újoncok, a kevéssé tapasztalt játékosok is jól teljesítettek, és nem sérült meg senki, vagyis kihozták a mérkőzésből, amit csak lehetett.


Eredmény, 5. forduló, 7. csoport:
Koszovó-Magyarország 15-37 (3-16)
---------------------------------
a magyar válogatott gólszerzői: Hornyák, Schatzl 7-7, Faluvégi, Szekerczés 4-4, Háfra, Puhalák 3-3, Karnik, Kisfaludy, Lukács V. 2-2, Kovacsics, Pálos-Bognár, Tóth G. 1-1


A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont/5 mérkőzés, 2. Hollandia 6/4, 3. Fehéroroszország 4/4, 4. Koszovó 0/5

A csoportok első két helyezettje és a legjobb harmadik jut ki a kontinenstornára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!