Női kézilabda Eb-selejtező - Tatabányán és Santanderben játszanak a magyarok

Sport, 2022.01.23

Tatabányán és Santanderben rendezik a magyar-spanyol mérkőzéseket márciusban a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik, illetve negyedik fordulójában.

Az európai szövetség honlapja szerint a tatabányai mérkőzés március 2-án 18 órakor kezdődik. A hatezer férőhelyet meghaladó befogadóképességű multifunkciós csarnokot múlt szerdán adták át. Avatómérkőzését a Grundfos Tatabánya KC és a Telekom Veszprém játssza a férfi NB I-ben, február 5-én.

A magyar női válogatott még veretlen Tatabányán: 1980-ban Lengyelországot 20-18-ra, 1998-ban Szlovéniát 34-23-ra, 2009-ben Hollandiát 27-25-re legyőzte, 2000-ben Szlovákiával 28-28-as döntetlent játszott. Mind a négy barátságos mérkőzés volt.

A spanyol-magyar meccsnek március 5-én 20 órától Santander ad otthont, ahol a magyar női válogatott még soha nem lépett pályára.

A selejtezőcsoportból - amelynek tagja még Szlovákia és Portugália - az első két helyezett jut ki a Szlovéniában, Montenegróban és Észak-Macedóniában sorra kerülő novemberi Európa-bajnokságra, amelyen a magyarok minden bizonnyal a szlovéniai Celjében játszhatnak a csoportkörben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!