Női kézilabda Eb - Vereséggel búcsúzott és tizedik lett a magyar válogatott

Sport, 2020.12.15

A magyar női kézilabda-válogatott 32-21-re kikapott Norvégia csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden, így két győzelemmel és négy vereséggel zárta a tornát.

A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, illetve a középdöntőben Németországtól kikaptak, így már a románok hétfő esti legyőzése előtt biztossá vált, hogy nem játszhatnak helyosztót.


Eredmény, középdöntő, 3. (utolsó) forduló, II. csoport:
Norvégia-Magyarország 32-21 (17-9)
----------------------------------
Kolding, v.: Krisztidi, Papamatteu (görögök)

lövések/gólok: 51/32, illetve 49/21

gólok hétméteresből: 8/6, illetve 5/3

kiállítások: 2, illetve 6 perc


Magyarország:

-------------
Szikora - Faluvégi 3, Háfra, Kovacsics 7, Csiszár-Szekeres, Klujber 5, Márton, cserék: Helembai, Szöllősi-Zácsik 1, Tomori 2, Kácsor, Lakatos 1, Bíró, Lukács, Schatzl 1, Tóvizi 1, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor


Bő nyolc perc alatt ötször adták el a labdát a magyarok, ezt a hétszeres Európa-bajnok norvégok minden alkalommal kihasználták, ezért a szakmai stábnak 6-1-es hátránynál időt kellett kérnie. Ezt követően egy rövid ideig felváltva estek a gólok, ám utána a skandinávok egy 4-0-s sorozattal tovább növelték előnyüket. Támadásban és védekezésben sem volt azonos súlycsoportban a két csapat, még akkor sem, amikor a norvégoknál a cserejátékosok kaptak lehetőséget.

Norvégia a szünetben 17-9-re vezetett, majd a negyvenedik percben alakult ki először tízgólos különbség a csapatok között. Bíró Blanka védéseinek köszönhetően nem nőtt tovább a magyarok hátránya, sőt, sorozatban háromszor voltak eredményesek. A hajrában ismét gyorsabb és pontosabb kézilabdával rukkolt elő az ellenfél, amely végül 11 találattal győzött, így a magyar együttes a tizedik helyen végzett.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt, aki nyolc lövésből hét gólt dobott. A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Veronica Kristiansen nem szerepelt a mérkőzésen, Stine Oftedal és Kari Brattset is egy-egy gólt szerzett, Silje Solberg pedig 19-ből tíz lövést védett.

A többi kapus közül Katrine Lunde nyolc, Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda három lövést hárított.

A két csapat 84. egymás elleni mérkőzésén 49 magyar győzelem és három döntetlen mellett a 32. norvég siker született.


korábban:
Horvátország-Németország 23-20 (12-12)
Hollandia-Románia 35-24 (16-12)

A végeredmény: 1. Norvégia 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Hollandia 6, 4. Németország 4, 5. MAGYARORSZÁG 2, 6. Románia 0


A két középdöntő-csoport első két helyezettje jutott az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. A torna első négy helyezettje kijutott a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!