Női kézilabda EHF Kupa - Edzőváltás az Érd dán ellenfelénél

Sport, 2019.12.30

Menesztette Jan Pytlick vezetőedzőt a dán Odense HB női kézilabdaklub, amely azonos csoportban szerepel az Érddel az EHF Kupában.

Az edzőváltás azt követően történt, hogy az Odense 33-25-re kikapott a Herning-Ikast együttesétől a Dán Kupa vasárnapi döntőjében, a bajnokságban pedig hatpontos lemaradással a második helyen áll. A klub honlapjának megfogalmazása szerint a közelmúltban az eredmények és a csapat fejlődése sem volt megfelelő, ezért köszöntek el Pytlicktől, aki a dán válogatott szövetségi kapitányaként 1998 és 2014 között kétszeres olimpiai bajnok, illetve Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes volt.

Az Odensét három és fél évig irányította, de trófeát nem sikerült szereznie, pedig a keretet olyan kiváló játékosok alkotják, mint például a svéd Nathalie Hagman, a holland Cornelia Nycke Groot, vagy utóbbi honfitársa, a világbajnok Tess Wester. A vezetőedző szerződése 2022 nyaráig szólt.

A csapatot átmenetileg Pytlick eddigi segítői, a kétszeres olimpiai bajnok Karen Brödsgaard és Kristian Danielsen irányítják.

Az Érd az EHF Kupa csoportkörének első fordulójában, szombaton látja vendégül az Odensét. A négyesnek tagja még a román Gloria Bistrita és a lengyel MKS Lublin. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!