Női kézilabda EHF Kupa - Elúszott a negyeddöntő a Debrecen számára

Sport, 2020.02.01

A Debrecen házigazdaként 34-32-re kikapott a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK csapatától a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a magyar együttes biztosan nem jut tovább a negyeddöntőbe.

Győzelem esetén a DVSC biztosította volna továbbjutását, amelyre döntetlennel is maradt volna esélye.


Eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
DVSC Schaeffler-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 32-34 (20-20)
--------------------------------------------------------------


A két csapat törökországi mérkőzését január 4-én a DVSC nyerte 31-30-ra.

A vendégek kezdtek jobban, ám a házigazdák gyors játékkal és pontos lövésekkel 5-0-s sorozatot produkáltak, így sikerült fordítaniuk. A törökök hátránya nem nőtt tovább, sőt a hajrá nekik sikerült jobban, egy hármas gólszériával előbb felzárkóztak, majd időntúli büntetőből egyenlítettek.

Az első felvonásban egyik csapat védekezése sem volt megfelelő, ezt jelzi a negyven gól is. A második játékrészben ezzel már egyik oldalon sem volt probléma, a magyar kapusok remekül védtek, csapatuk mégsem tudott ellépni, mert az ellenfél nagyszerűen küzdött és hatékonyan támadott.

A hajrában szoros állásnál többet hibáztak a debreceniek, a Kastamonu pedig kihasználta a játékvezetők támogatását, két góllal győzött, ezzel eldőlt, hogy a német Thüringer HC mellett továbbjut az A csoportból a negyeddöntőbe.

A DVSC legeredményesebb játékosa a montenegrói Jelena Despotovic volt, aki 13 lövésből nyolc gólt szerzett, Kovács Anna 14-ből hétszer, Arany Rebeka hétből ötször volt eredményes.

A Debrecen jövő vasárnap a cseh bajnok DHK Baník Most otthonában zárja a csoportkört.


korábban:
C csoport: Odense HB (dán)-Érd HC 31-24 (16-9)

vasárnap játsszák:
B csoport: Köbenhavn HB (dán)-Siófok KC 14.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!