Női kézilabda EHF Kupa - Komoly előnyben a Siófok

Sport, 2019.03.03

A Siófok 31-24-re győzött a norvég Storhamar otthonában a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.


Eredmény,

női EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Storhamar HE (norvég)-Siófok KC 24-31 (12-13)
-------------------------------------------
a Siófok gólszerzői: Kobetic 10, Nze Minko, González Álvarez, Böhme 4-4, Jezic 3, Aoustin, Dedu 2-2, Solberg, Janjusevic 1-1


A vendégektől csak a lengyel Joanna Drabik hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál ott volt a pályán a csapatkapitány Heidi Löke, a Győr korábbi beállója, aki a norvég válogatottal egy olimpiai, két világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyérmet nyert, hiányzott viszont a 19-szeres magyar válogatott balszélső, Juhász Gabriella.

Tor Odvar Moen, a Siófok norvég vezetőedzője a 15. percben kikérte első idejét, mert csapata - az ellenfél jó védekezése miatt - csupán négy gólt dobott, igaz, ezzel a Storhamar nem tudott élni (5-4). A hazaiak átálltak a létszámfölényes támadójátékra, vagyis levitték a kapusukat, amikor náluk volt a labda, de pontatlan lövéseiket kihasználta a Siófok és fordított.

A folytatásban a horvát Andrea Kobetic góljaival tovább növelte előnyét a vendégcsapat, amely a szünetben egy találattal vezetett.

Eleinte a második felvonás is szorosan alakult, majd a Siófok gyorsabb, pontosabb játékának köszönhetően meglépett, és egy 8-3-as periódussal eldöntötte a meccset, majd a hajrában újabb üres kapus góljaival valószínűleg a továbbjutást is.

A Storhamar legeredményesebb játékosa Betina Riegelhuth volt, aki 15 lövésből kilenc gólt szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!