Női kézilabda Európa-liga - Kikapott, de továbbjutott a Siófok

Sport, 2022.10.15

A Siófok KC továbbjutott a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, mert bár a párharc szombati visszavágóján házigazdaként 32-31-re kikapott a lengyel MKS Lublintól, de az első mérkőzést kilenccel, 27-18-ra megnyerte.

A második kör sorsolását kedden 11 órától rendezik.


Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Siófok KC-MKS FunFloor Lublin (lengyel) 31-32 (13-9)
----------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/31, illetve 55/32

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 2/2

kiállítások: 6, illetve 6 perc

Továbbjutott: a Siófok 58-50-es összesítéssel.


A hazaiak keretéből Csapó Kincső, Lakatos Rita, Dounia Abrourahim és Dejana Milosavljevic hiányzott.

Több mint nyolc percig nem kapott gólt a Siófok, és bár a folytatásban a lengyelek felvették a meccs ritmusát, a játék színvonalán meglátszott, hogy az első találkozón kialakult nagy különbség miatt tulajdonképpen tét nélküli volt a visszavágó.

Az első félidőben Romana Roszak, a második elején Julia Pietras találataival zárkózott a Lublin, a korábbi hatgólos különbséghez képest a 38. percben már csak kettő, újabb négy perccel később pedig egy volt közte. Az 51. percben egyenlítettek a vendégek, ami a Siófok továbbjutását természetesen nem befolyásolta, de Uros Bregar vezetőedzőt bosszantotta, hogy a jól védekező ellenfél rendre lekontrázta csapatát, ezért időt kért, majd visszacserélte kezdősorának néhány tagját és visszarendezte a védekezést az eredetileg látott formába.

A hajrában előbb ismét ellépett hárommal a házigazda, majd megint egyenlítettek a lengyelek, sőt a meccs során először a vezetést is átvették, amit meglepetésre meg is őriztek a végéig.

A siófokiaknál Tamara Mavsar nyolc, Andjela Janjusevic és Kajdon Blanka hat-hat gólt lőtt, Marina Rajcic pedig 14 védéssel zárt. A lengyeleknél Roszak nyolcszor, Pietras hatszor talált be.

A Mosonmagyaróvár és a Vác a selejtező második fordulójában, a Debrecen pedig a csoportkörben csatlakozik a mezőnyhöz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!