Női kézilabda Európa-liga - Kilencgólos előnyben a Siófok

Sport, 2022.10.08

A Siófok KC 27-18-ra nyert a lengyel MKS FunFloor Lublin otthonában a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.


Eredmény, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés: MKS FunFloor Lublin (lengyel)-Siófok KC 18-27 (11-13)
----------------------------------------------------

lövések/gólok: 40/18, illetve 40/27

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/5

kiállítások: 12, illetve 16 perc


A vendégek keretéből Csapó Kincső, Lakatos Rita, Dounia Abrourahim és Dejana Milosavljevic hiányzott.

Eleinte mindkét oldalon sok volt a technikai hiba és az eladott labda, a gólok pedig felváltva születtek. A hazaiak a 12. percben vezettek először, mert a Siófok ekkor még nem tudott hatékonyan védekezni, majd a Lublin 3-0-s sorozata miatt Uros Bregar, a magyar csapat vezetőedzője időt kért. A rövid eligazítás olyan jól sikerült, hogy ugrásszerűen javult a vendégek védekezése, erre alapozva a második számú európai kupasorozat 2019-es győztese, 2021-es ezüstérmese egy 4-0-s szériával zárta az első félidőt, és a szünetben 13-11-es előnyben volt.

A második felvonás elején már négy találat volt a Siófok előnye, és ezt a folytatásban lendületes játékkal, pontos lövésekkel, hatékony védekezéssel és bravúros védésekkel sikerült megdupláznia. Tíz perc alatt 6-0-s szériát produkált a magyar csapat, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, végül a vártnál is fölényesebben, kilenc találattal győzött.

A vendégeknél Tamara Mavsar és Klivinyi Kinga hat-hat, Ana Kojic négy gólt lőtt, Marina Rajcic pedig 43 százalékos hatékonysággal (32/14) védett.

A Mosonmagyaróvár és a Vác a selejtező második fordulójában, a Debrecen pedig a csoportkörben csatlakozik a mezőnyhöz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!