Női kézilabda Európa-liga - Súlyos váci vereség Romániában

Sport, 2022.01.16

A Váci NKSE 39-29-re kikapott a román Ramnicu Valcea otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában, vasárnap.



Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
SCM Ramnicu Valcea (román)-Váci NKSE 39-29 (21-11)
---------------------------------------------------

lövések/gólok: 55/39, illetve 57/29

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 5/4

kiállítások: 6, illetve 0 perc


Pásztor Bettina bravúros védésekkel kezdett, pedig csapattársai nem segítették jó védekezéssel, így a románok sokszor tudtak rendezetlen védelem ellen gyors ellenakciókat vezetni, és a magyar állampolgársággal is rendelkező Asma Elghaoui vezérletével 3-3 után 8-4-re elléptek. Ottó Katalin vezetőedző időt kért, de a játék képe nem változott, csapata tíz perc alatt csupán egyszer talált be (12-4). A 22. percben már tíz gól volt a különbség, mert a váciak védekezésben továbbra sem nyújtottak elfogadható teljesítményt.

Második időkérésük után a vendégek teljesítménye támadásban javult, de védekezésben nem, ezért nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz (21-11).

A csereként beállt váci kapus, Bukovszky Anna négy védéssel kezdte a második felvonást, így a különbség nem nőtt, sőt az egyre javuló hozzáállás és védekezés jóvoltából csökkenni kezdett (30-24). Az 52. perc után újra lendületbe került a Ramnicu Valcea és újabb gyors ellenakciókkal visszaállította a tízgólos különbséget.

A hazaiaknál Asma Elghaoui mind a 11 lövését gólra váltotta, a váciaknál Kuczora Csenge nyolc, Bárdy Noémi hét alkalommal talált be. A románoknál Isabell Roch 13, a vendégeknél Bukovszky nyolc, Pásztor négy védéssel zárt.

A Vác jövő szombaton a dán Viborgot fogadja, a Mosonmagyaróvár pedig a norvég Sola HK csapatát látja vendégül Győrben a második számú európai kupasorozat csoportkörében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!