Női kézilabda NB I - Átvették az aranyérmeket a Győri Audi ETO játékosai

Sport, 2018.05.24

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának játékosai a csütörtöki szezonzáró banketten átvették a bajnoki aranyérmeket.

A bajnokságban egészen a szerdai utolsó forduló utolsó pillanatáig nem lehetett tudni, megvédi-e címét az ETO, vagy a Ferencváros lesz a bajnok. A magyar szövetség (MKSZ) úgy oldotta meg a helyzetet, hogy Győrbe a serleget, a Népligetbe pedig az aranyérmeket vitte.

Végül eggyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően ismét a győriek lettek a bajnokok, így a csütörtöki szezonzáró banketten vehették át az érmeket Pálinger Katalintól, a csapat korábbi válogatott kapusától, az MKSZ alelnökétől.

Az eseményen Borkai Zsolt polgármester is köszöntötte a csapatot.

"Tartja a mondás: sírni csak a győztesnek szabad. Most együtt, közösen sírhatunk egy fantasztikus szezon után" - idézi a Kisalföld című megyei lap a városvezetőt.

Az ETO a bajnokság mellett a Magyar Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte idén. A hat év után távozó Ambros Martín vezetőedző irányításával négy BL-siker, öt bajnoki cím és öt kupagyőzelem a csapat mérlege.

"Ez az év megmutatta, hogy a siker sokszor csak kicsin múlik, de a lányok olyan munkát végeztek, hogy végül minden ellenfelet, minden akadályt legyőztek. Nagyon remélem, egy év múlva hasonló eredmények után ünnepelhetünk" - folytatta Borkai.

Hangsúlyozta, Ambros Martínnak sokat köszönhet a klub, és további sikereket kívánt számára, "persze nem akkorákat, mint az Audi ETO élén".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!