Női kézilabda NB I - Elnézést kért rasszista szurkolói miatt a DVSC

Sport, 2020.01.16

Elnézést kért szurkolói viselkedése miatt a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának vezetése: a drukkerek egy csoportja a Siófok KC elleni szerdai bajnoki mérkőzésen huhogott, amikor a vendégek színesbőrű francia játékosánál, Gnonsiane Niomblánál volt a labda.

A debreceniek honlapjának csütörtöki közleménye emlékeztet: "a találkozó jó hangulatát megzavarta egy jelenet, melynek során néhány másodpercig huhogtak a hazai szurkolók a siófoki Gnonsiane Niombla támadásánál".

Az írásban kiemelik, hogy Köstner Vilmos vezetőedző "rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kinyilvánította bocsánatkérését a kollégájával, a Siófok edzőjével és csapatkapitányával szemben".

"Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niomblától, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás" - áll a DVSC közleményében.

Hozzáteszik, sajnálják, hogy "egy összesen mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni".

A debreceniek kiemelték: a video-, hang- és képfelvételek megvizsgálása után sem tudták azonosítani az elkövetőket, de azt megállapították, hogy "a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására".

Maga Niombla - aki olimpiai ezüstérmes, valamint világ- és Európa-bajnok - a találkozó után közösségi oldalán azt írta, soha nem tapasztalt ilyet pályafutása során, és köszöni csapatának a támogatást.

Az EHF Kupa-címvédő Siófok 39-30-ra nyerte a találkozót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!