TV műsor

Női kézilabda NB I - Négy mérkőzést elhalasztottak a válogatott felkészülése miatt

Sport, 2020.02.17

Négy mérkőzést későbbre halasztottak a női kézilabda NB I-ben, hogy a válogatott hamarabb megkezdhesse felkészülését a hazai rendezésű olimpiai selejtezőtornára.

"A sportág valamennyi szereplője átérzi az olimpiai selejtező fontosságát, és a válogatott érdekeit többszörösen a klubérdekek fölé helyezve minden érintett csapat partner volt abban, hogy a nemzeti együttes többet készülhessen együtt" - idézte a magyar szövetség közösségi oldala Novák Andrást, a magyar szövetség operatív igazgatóját, aki egyúttal köszönetet mondott a kluboknak, illetve vezetőiknek és edzőiknek.

Az Alba Fehérvár KC-Siófok KC, az Érd-Győri Audi ETO, az FTC-Rail Cargo Hungaria-Szent István SE és a Dunaújvárosi KKA-DVSC Schaeffler találkozókat március 11. és 14. között rendezték volna, de valamennyit április végére vagy május elejére halasztották, hogy a válogatott az előírtnál hat nappal korábban, már március 10-én megkezdhesse felkészülését.

A magyarok március 20-tól 22-ig Győrben olimpiai selejtezőn vesznek részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkoznak. Az első két helyezett kijut a tokiói olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!