Női kézilabda olimpiai selejtező - Az orosz válogatott kvótaszerzésre készül Győrben

Sport, 2021.03.18

A tokiói kvóta megszerzését várja a győri olimpiai selejtezőn a címvédő orosz női kézilabda-válogatott, amely péntektől vasárnapig a szerb, a kazah és a házigazda magyar nemzeti együttessel küzd meg a kijutást érő első két hely egyikéért.

A Szport Ekszpressz az elutazás előtt készített novogorszki edzésriportjában megszólaltatta az orosz sportági szövetség elnökét, Szergej Siskarjovot, aki úgy fogalmazott, hogy Győrben el kell érni a kvalifikációt, "az egyetlen elfogadható eredményt". Az új vezetőedzőnek, Alekszej Alekszejevnek címezve szavait azt mondta, hogy fontos feladat előtt áll a csapat és azt akarják, hogy a szakvezető oldja meg.

"Ha ez sikerül, akkor természetesen minden esélye meglesz arra, hogy folytassa a munkát a válogatottal" - jelentette ki Siskarjov. Kiemelte, sokat számíthat, hogy visszatért a 2016-os olimpiai bajnok gárdából Anna Szeny és Darja Dmitrijeva is az együttesbe, amelynek tagja a riói aranyérmesek közül a világ egyik legjobbjaként számon tartott Anna Vjahirjeva is.

"Felépültem egy évvel ezelőtti súlyos sérülésemből, és bár fizikai állapotom még nem tökéletes, az erősödésre jutott és még maradt is időm az által, hogy a tokiói olimpiát a múlt nyárról idénre halasztották" - mondta Dmitrijeva, aki a válogatott csapatkapitánya. Szerinte a mostani csapat nem gyengébb, mint amelyik öt éve olimpiát nyert, s hasonlóképpen látja ezt Szeny is.

"Tavaly nagyon szerettem volna Tokióba menni. De idén megfelelő munkát végeztünk, fiatal tehetségek és tapasztalt kézilabdázók alkotta jó csapatunk van, amelynek a magyarországi kvalifikáción meg kell szereznie az olimpiai kvótát" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!