Női kézilabda olimpiai selejtező - Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen

Sport, 2021.03.07

Dragana Cvijic, a szerb női kézilabda-válogatott beállója szerint egy gól dönthet a március 20-i magyar-szerb mérkőzésen, amelyet a győri olimpiai selejtezőtorna rangadójának tart.

Március 19. és 21. között a szerb és a magyar válogatott mellett az olimpiai címvédő Oroszország, valamint Kazahsztán lép pályára a győri csoportban. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

"Nagy kihívás, két nehéz mérkőzés vár ránk. Az oroszokkal nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt, mert magas szinten játszanak. A főmeccs számunkra a magyarok elleni lesz, ha őket megverjük, kijutunk Tokióba" - nyilatkozta a világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Cvijic a balkan-handball.com szakportálon.

Hozzátette, szerinte a két válogatott azonos minőséget képvisel, ezért a napi forma, konkrétan pedig egy labda, vagyis egy gól dönthet közöttük. Emlékeztetett, hogy a tavaly decemberi Európa-bajnokságon a magyarok nyerték a két csapat csoportmeccsét - bár a véleménye szerint ez semmit nem jelent, mert a szerb válogatottat akkor több probléma is hátráltatta -, előtte viszont egy 2019-es dél-koreai felkészülési tornán ők győztek.

"Úgy vagyunk vele: mindent vagy semmit! Ez lesz a legfontosabb torna és a legfontosabb mérkőzés pályafutásunk során, hiszen még soha nem kerültünk ilyen közel az olimpiai szerepléshez" - magyarázta a világ egyik legjobb beállójának tartott, 31 éves játékos.

Jugoszlávia felbomlása óta az önálló szerb válogatott egyik olimpián sem szerepelt. Mint Cvijic kifejtette, sikerük sokat javítana a sportág jelenlegi nehéz helyzetén Szerbiában, és jó néhány fiatalt is megnyerhetnének vele a kézilabda számára.

"Két nap alatt minden eldől. Olyan lesz ez, mint a férfi Bajnokok Ligája négyes döntője, ahol bármi megtörténhet. Ha eléggé akarunk, eredményesek lehetünk, csak rajtunk múlik" - vélekedett.

Hozzáfűzte, az oroszok és a magyarok számára előnyt jelent, hogy az Európa-bajnokság óta is rendezhettek összetartást, mert játékosaik hazai klubokban szerepelnek, a szerbeknek viszont nincs erre lehetőségük, mert keretük minden tagja légiós.

Meglátása szerint teljesen mindegy, hogy a tornát Győrben rendezik, nem például Nisben, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők a mérkőzéseken.

"Ez balszerencse a magyaroknak, mert telt házra számítottak, de én sem szeretem az üres lelátók látványát. Mindez katasztrófa a sport számára, hiszen hiányoznak az érzelmek. Minden találkozó olyan, mintha edzőmeccs lenne" - vélekedett Cvijic.

A román CSM Bucuresti csapatától nyáron távozó és a szlovén Krim Mercator Ljubljanához visszatérő beálló arról is beszélt, hogy nehéz időszak áll mögötte, mert három hónap alatt kétszer is meg kellett műteni a térdét, ugyanis az első beavatkozás után rásérült. A második - karrierje során a hetedik - operáció után három hónapot kihagyott, de már újra edzésbe állt a román fővárosban, és a térde egyelőre jól reagál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!