Női kézilabda olimpiai selejtező - Szöllősi-Zácsik Szandra is csatlakozott a válogatotthoz

Sport, 2021.03.16

Szöllősi-Zácsik Szandra késve, vasárnap helyett csak kedden csatlakozott a pénteken kezdődő olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kézilabda-válogatotthoz.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának rövid híradása szerint az MTK balátlövőjének pénteki koronavírustesztje kétes eredményt hozott, ezért elővigyázatosságból nem utazott el Győrbe. Az ezt követő napokon négy PCR-tesztje is negatív lett, így a Nemzetközi Kézilabda Szövetség engedélyezte a csapathoz való csatlakozását.

A 19 fős keret tagjai közül 11 játékos a Ferencvárosban szerepel, közülük a jobbszélső Kovács Anett még soha nem játszott a válogatottban. A Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Győri Audi ETO KC-t csupán Lukács Viktória képviseli, ugyanis Faluvégi Dorottya és Fodor Csenge sem szerepel a keretben. Minden mérkőzésre 16 játékos nevezhető, a torna során öt cserére van lehetőség.

Továbbra sem ismert, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedése után mikor csatlakozhat a csapathoz.


A győri olimpiai selejtezőtorna programja:

péntek:
Magyarország-Kazahsztán 17.00
Oroszország-Szerbia 20.00

szombat:
Magyarország-Szerbia 17.30
Oroszország-Kazahsztán 20.30

vasárnap:
Szerbia-Kazahsztán 17.30
Magyarország-Oroszország 20.30

A torna első két helyezettje jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!