Női kézilabda-vb - Felfüggesztéssel jár Kim Rasmussen fegyelmi ügye

Sport, 2019.12.14

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felfüggesztette Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően káromkodott a sajtótájékoztatón. A szakember a határozat értelmében nem végezhet edzői tevékenységet.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után a dán edző - az IHF honlapjának megfogalmazása szerint - sportszerűtlenül viselkedett és nem megfelelő szóhasználattal élt.

Rasmussen a sajtótájékoztatón - némi káromkodással tarkítva - úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. A végleges szankcióról az IHF etikai bizottsága dönt majd.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes - Norvégia vagy Oroszország - lesz az ellenfele. A torna első két helyezettje szerepelhet a tokiói olimpián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!