Női kézilabda-vb - Mind a négy pénteki meccs időpontja megváltozott

Sport, 2019.12.11

Mind a négy pénteki mérkőzés időpontja megváltozott a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A program magyar idő szerint hajnali fél 4-kor kezdődik Kumamotóban a Szerbia-Montenegró meccsel, amelyet az ötödik helyért rendeznek. Ezt követően a svédek a németekkel találkoznak a hetedik helyért, közép-európai idő szerint reggel fél 7-től.

Ennek a meccsnek komolyabb a tétje, hiszen amennyiben a németek győznek, részt vehetnek a márciusi olimpiai selejtezőtornán. Ha a skandinávok veszítenek, az Európa-bajnoki hatodik helyezésükkel akkor is kvalifikálnak a selejtezőre, őket az motiválhatja, hogy győzelem esetén könnyebb csoportba kerülnek.

A legutóbbi kontinenstornán hetedik helyezett magyar csapat csak svéd siker esetén jut ki a selejtezőre. Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.

A japán szervezők szerdai tájékoztatása szerint a két elődöntőt is felcserélték, előbb az olimpiai bajnok oroszok találkoznak a hollandokkal, majd a norvégok következnek a spanyolok ellen.


A további program:

december 13., péntek:

---------------------

az 5. helyért:
Szerbia-Montenegró 3.30

a 7. helyért:
Svédország-Németország 6.30

elődöntők:
Oroszország-Hollandia 9.30
Norvégia-Spanyolország 12.30

december 15., vasárnap:

-----------------------
a 3. helyért 9.30
döntő 12.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!