Női kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kijutott a világbajnokságra

Sport, 2021.04.18

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően vasárnap 41-12-re győzte le Olaszországot a selejtező visszavágóján, Érden.

Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért rendezték a visszavágót is az Érd Arénában. A 25. női világbajnokságnak december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.


  • Eredmény, női vb-selejtező, visszavágó:
Olaszország-Magyarország 12-41 (5-17)

lövések/gólok: 40/12, illetve 55/41

gólok hétméteresből: 0, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 2 perc

Továbbjutott: Magyarország kettős győzelemmel (87-31)


A magyarok keretéből Kovacsics Anikó, Janurik Kinga és Kovács Anett sérülés, Szikora Melinda és Helembai Fanny taktikai okok miatt maradt ki.

A pénteki 27 gólos különbség nem nyomta rá bélyegét a vasárnapi meccs kezdetére, bár csak öt percig volt szoros az állás (4-4). A magyarok ezt követően rendezték a védekezésüket, 23 percen keresztül nem kaptak, igaz, csaknem tíz percig nem is lőttek gólt (8-4). Az olaszok tudatosan lassították a játékot, de nem jártak sikerrel, a hazaiak ugyanis a szünetben már 17-5-re vezettek.

A második félidőben is kiválóan védekezett a magyar válogatott, és a labdaszerzések után gyors ellenakciókat vezetett, így percről percre növelte előnyét. Az olaszok egyre kevesebb ellenállást fejtettek ki, és ismét volt egy hosszabb gólcsendjük: ezúttal 14 percig nem találtak be. Elek Gábor szövetségi kapitány több taktikai variációt és felállást kipróbálhatott, a szünet után az átlövő Klujber Katrin például jobbszélsőt játszott. A hajrában már magyar oldalon is csökkent az összpontosítás, ám ez az eredményességen nem látszott meg.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Lukács Viktória és Klujber Katrin volt egyaránt hat góllal, Márton Gréta ötször talált be. Bíró Blanka nyolc, Csapó Kyra három védéssel zárt.

A két csapat hetedszer találkozott egymással, és a mérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos, de ilyen nagy különbséggel még nem nyert korábban az együttes.

Az idei lesz a 23. női világbajnokság, amelyre a magyar válogatott kijutott, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornán összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok selejtező nélkül tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.
(MTI)

Címkék

Olaszország-Magyarország Kézilabda Női világbajnoki selejtező

Galériánk

Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország Kézilabda - Női világbajnoki selejtező - Olaszország - Magyarország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!