Női kosár Eb-selejtező - Székely Norbert: jó lenne plusz 40-es gólkülönbség két meccsen

Sport, 2022.11.16

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a legboldogabb akkor lenne, ha a hónap végén mindkét Európa-bajnoki selejtezőjüket sikerülne megnyerniük, de már az is elégedettséggel töltené el, ha plusz 40-es gólkülönbséggel zárnák a két idegenbeli találkozót.  

A nemzeti csapat jövő csütörtökön Temesváron lép pályára Románia ellen, majd három nappal később Huelvában a csoportfavorit Spanyolország lesz az ellenfél.

"Nincs sok időnk a felkészülésre, pénteken kezdünk, jövő csütörtökön pedig már meccs, ráadásul lesz olyan játékos, aki csak szombaton vagy vasárnap tud csatlakozni a kerethez" - mondta szerdán a szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában.

A válogatott több mint egy év után játszik tétmérkőzést. Ahogy Székely Norbert fogalmazott, a románok ellen elvárás a győzelem, minél nagyobb pontkülönbséggel, a spanyolok - a világ egyik legjobb csapata - otthonában pedig szeretnének nyerni vagy minél kevesebb ponttal kikapni.

"A két meccsből jó lenne egy plusz 40-es gólkülönbséggel kikerülni, a legboldogabb persze akkor lennék, ha mindkét mérkőzést sikerülne megnyerni. Februárban még lesz két hazai találkozónk, Izlanddal és Romániával, remélem, akkor olyan pozícióban leszünk, hogy lesz esélyünk bejutni az Eb résztvevői közé" - mondta a kapitány.

A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz győztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut majd ki.

A szakember hangsúlyozta, nagyon jó, hogy a Szekszárd, a Sopron és a Diósgyőr ott van az Euroligában, ráadásul a Győr és a Pécs az Európa Kupában szerepel, mert a válogatott keret tagjainak többsége ezekből a csapatokból jön.

"A téthelyzetben pályán töltött játékpercek mindenképpen előremozdítják a magyar kosárlabdázást" - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Székely Norbert azt mondta: nem siettetik az április súlyos sérüléséből lábadozó Határ Bernadett visszatérését, csak akkor szerepel majd klubcsapatában, a Sopron Basketben és a magyar válogatottban is, ha teljes értékű játékos lesz, mert az egészsége a legfontosabb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!