Női kosárlabda Eb-selejtező - Győzelem Szlovákia ellen

Sport, 2019.11.18

A magyar női kosárlabda-válogatott 14 ponttal legyőzte a szlovákot vasárnap Sopronban a 2021-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában.

Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia

Eredmény:

H csoport, 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 73-59 (13-19, 23-13, 24-11, 13-16)
---------------------------------------------------------
A magyar pontszerzők: Határ 20, Zele 17, Turner 12, Kiss 9, Studer 5, Dubei 5, Lelik 5


Székely Norbert szövetségi kapitány megfiatalított együttese csütörtökön meglepetésre 66-56-ra kikapott Hollandiában a selejtezősorozat nyitányán, így a júniusi - hetedik helyen zárt - Európa-bajnokságot is beleszámítva már négymeccses nyeretlenségi sorozatnál tartott. A szerbiai Eb-ről lemaradt szlovákokkal szemben ugyanakkor jó előjelnek számított, hogy a két együttes egymás elleni mérlegében tétmérkőzésen 8/4-re vezettek a magyarok úgy, hogy megnyerték az elmúlt négy összecsapást, és legutóbb 2008-ban kaptak ki vasárnapi riválisuktól.

A Novomatic Arénában a szlovákok 4-2 után egy 7-0-s rohammal megléptek, majd a honosított Turner Yvonne vezette hazaiak kerültek előnybe (11-9), ám a negyed mégis az ellenfélé lett. A folytatásban a remekül lepattanózó rivális már kilenc ponttal elhúzott, de a 21 éves Kiss Virág - első válogatott kosara gyanánt - fontos triplát dobott, és nemsokára már magyar vezetésnek tapsolhatott a közönség. A nagyszünetben Zele Dorina utolsó másodperces duplájával 36-32 volt az állás.

A félidő statisztikájából kitűnt, hogy Zele és Határ Bernadett 13-13 ponttal volt a mezőny legjobbja, a lepattanócsatában pedig a szlovákok álltak jobban (19-17), akik mindössze egyetlen büntetőt dobtak 20 perc alatt.

Térfélcsere után kitartott a lendülete a Székely-együttesnek, amely 13 ponttal nyerte a harmadik negyedet - a 208 centis Határ már 18 pontnál tartott -, és 60-37-nél gyakorlatilag eldőlt a meccs. A zárószakaszban a vendégek még felzárkóztak 12 pontra, de ennél közelebb nem sikerült férkőzniük a magyarokhoz, akik remek második félidei teljesítményükkel megszerezték első győzelmüket a selejtezőben.

Az összecsapást követően Székely Norbert elsőként azt emelte ki, hogy egy rosszul sikerült amszterdami mérkőzés után sikerült talpra állnia a csapatnak.

"Idegesen kezdtünk a csütörtöki vereség miatt, de aztán meglett a ritmus, és a második félidőben már sokkal jobbak voltunk. Büszke vagyok, hogy ilyen hátrányból is visszajöttünk, volt tartása a csapatnak, és a közönség is sokat segített a nehéz pillanatokban" - fejtette ki a szakvezető.

Jövő novemberben újabb két játéknap következik, majd a kvalifikáció 2021 februárjában zárul. A kilenc csoportgyőztes és az öt legjobb második jut ki a tizenhat csapatos Eb-re, amelynek a rendező jogán már tagja Spanyolország és Franciaország.

Az idei Eb-n a válogatott megnyerte első két meccsét Nisben, majd harmadik csoportmérkőzésén, a belgrádi negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt. Így összességében két győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyen zárta az Eb-t, és mivel nem került az első hatba, már biztosan nem juthat ki a jövő évi, tokiói olimpiára.

(FOTÓ)


A csoport állása:

------------------
1. Magyarország 3 pont/2 mérkőzés, 2. Hollandia 2/1, 3. Szlovákia 1/1
(MTI)

Galériánk

Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!