Női kosárlabda Eb-selejtező - Még nem dőlt el a magyar kijutás

Sport, 2021.02.06

Egyelőre nem dőlt el, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott a szombati eredmények alakulása folytán kijut-e a júniusi Európa-bajnokságra.

A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második szerzett részvételi jogot az Eb-re. Székely Norbert együttese csütörtökön Pöstyénben 65-57-re verte a házigazda szlovákokat, így két győzelemmel és két vereséggel fejezte be a csoportkört. Ez egyben azt jelentette, hogy az Eb-szereplés a többi meccs eredményétől függött, köztük a magyar érdekeltségű H csoportban a szombati Hollandia-Szlovákia találkozótól. A magyarok a pöstyéni zárómérkőzés kimenetelétől függően az első vagy a második helyen zárhattak a trióban. A csoportgyőzelem úgy valósulhatott volna meg, hogy Szlovákia kilenc vagy kevesebb ponttal legyőzi Hollandiát, minden más eredmény esetén csak második lehetett a magyar együttes, és mivel ez történt, maradt a számolgatás a többi nyolc csoportot illetően.

A magyar csoportban szombaton a szlovákok 61-50-re, vagyis 11 ponttal verték a hollandokat, így a H jelű trióban minden válogatott 2/2-es mérleggel zárt. A körbeverésből a magyarok a második helyen kerültek ki, így a bonyolultabb forgatókönyv valósult meg, vagyis a többi csoportot kell figyelni.

Az A csoportbeli Bulgária-Görögország összecsapáson abban kell reménykedni, hogy nem születik 13 pontnál nagyobb görög siker. A B csoportban az Izrael-Montenegró találkozón az izraeli bravúr jöhet jól a magyaroknak, továbbá az is, ha az I csoportban nem alakul ki nagy különbség Lettország és Németország között. Ebből a három mérkőzésből kettőnek kell a magyarok "szája íze" szerint alakulnia.

Utolsóként a bolgár-görög csata csak 20 órakor kezdődik, így egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a Székely-csapat sorsa.

Az Eb-nek Valencia és Strasbourg ad otthont, a két házigazda, azaz a spanyol és a francia válogatott automatikusan résztvevője a kontinenstornának.

A H csoport végeredménye:
1. Szlovákia 6 pont (261-252), 2. Magyarország 6 (257-250), 3. Hollandia 6 (248-264)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!