Női kosárlabda Eb-selejtező - Nem forgott veszélyben a magyar kijutás

Sport, 2018.11.22

A magyar női kosárlabda-válogatott a negyedik lett a csoportmásodikok összesítésében az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, így négy csapatot is megelőzött a rangsorban, és nem forgott veszélyben a kijutása.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese szerdán 56-53-ra kikapott Oroszországban a kvalifikáció utolsó fordulójában, és 4/2-es győzelmi mérleggel zárta a csoportkört.

A szerb-lett közös rendezésű Eb-re a nyolc kvartett győztese és a hat legjobb második szerzett kvótát. A nemzetközi szövetség összesítése szerint a másodikok rangsorában 5/1-es mutatóval Belgium, Fehéroroszország és Szlovénia bizonyult a legjobbnak, a további öt gárda pedig 4/2-vel fejezte be szereplését. Közülük a magyar válogatott lett a legjobb +196-os pontkülönbséggel, ami elsősorban a múlt szombaton Albániában aratott 112 pontos sikernek (27-139) köszönhető. Az ukránok +108-as, a svédek +93-as különbséggel jutottak ki az Eb-re, míg a görögök (+52) és bosnyákok (+41) lemaradtak a kontinenstornáról.

Jövőre a 37. Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik június 27-étől július 7-éig Nisben, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Rigában, a kieséses szakasznak pedig Belgrád ad otthont. Szerbia és Lettország a rendező jogán vesz részt a kontinenstornán, amelynek sorsolását december 12-én tartják Belgrádban.

Legutóbb, 2017 júniusában a csehországi Eb-n a magyar csapat egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), és a 12. helyen zárt. Az akkori mezőnyből 14 csapat jövőre is ott lesz a rajtnál, Szlovákia és Görögország helyére Nagy-Britannia és Svédország érkezik.

Az Eb csapatai:

--------------
Magyarország, Szerbia, Lettország, Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Montenegró, Oroszország, Spanyolország, Törökország, Belgium, Fehéroroszország, Szlovénia, Svédország, Ukrajna
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!