Női kosárlabda EK - A klubigazgató szerint a négyes döntőbe jutás óriási lehetőség

Sport, 2021.03.22

Az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Szabó Gergő az együttes jó szereplésében bízik az Európa Kupa négyes döntőjében, amelyet szeretnének megrendezni.

Az M4 Sport Sporthíradó című műsorában a klubvezető hétfőn azt mondta: itthon és a nemzetközi porondon kimondottan jól szerepel a szekszárdi csapat az úgynevezett buboréktornákon. Ezeknek szerinte egyrészt összetartó ereje van, másrészt Djokics Zseljko vezetőedző "nagyon profin össze tudja rakni" csapatát ezekre a két-hárommeccses tornákra, amelyeken mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményre képesek. Kiemelte: Djokics öt éve irányítja a szekszárdiakat, akik ebben az időszakban évről évre fejlődtek, és szintet is tudtak lépni. Az együttes a múlt héten, Törökországban nyolcaddöntős francia, majd negyeddöntős török riválisát is legyőzte.

"Nyolc közé már jutottunk korábban az akkor még más rendszerű Európa Kupában, de négy közé még soha. Ez egy nagyon nagy előrelépés, valamint egyben óriási lehetőség ennek a klubnak és kis városnak, mert két mérkőzés alatt óriási sikert lehet elérni" - mondta.

Az április 9-11-én sorra kerülő négyes döntőben - amelynek még nincs végleges helyszíne - a szekszárdiak az olasz Reyer Veneziával találkoznak az elődöntőben, a másik párban a francia Carolo Basket csap össze a spanyol Valenciával. Szabó Gergő elmondta: bár nagyon erős a mezőny, optimistán tekint a négyes döntőbeli szereplésükre.

"A Venezia rendkívül erős ellenfél, komoly játékosállománnyal, és ugye kérdéses még a torna helyszíne is. Tudomásom szerint nemhivatalosan ők és a Valencia már előre jelezték rendezési szándékukat, de mi is gondolkodunk a pályázaton, és ennek érdekében a kollégáimmal már megtettük az első lépéseket. Egyeztettem a polgármester úrral, és utána érdeklődtünk a szálláslehetőségeknek" - nyilatkozta. Hozzátette: van információja arról is, hogy esetleg semleges helyszínen rendezik a négyes döntőt, miután Sepsiszentgyörgy is adott be pályázatot.

"Sok mindenen múlik tehát a szereplés a négyes döntőben, de szeretnénk döntőt játszani. Sportemberek vagyunk, győzni akarunk" - nyilatkozta.

Az együttesnek azonban előbb a bajnoki rájátszásban lesz még feladata, ahol ezen a héten a negyeddöntőben két mérkőzés biztosan vár rá a Ludovika FCSM Csatával szemben. A klubvezető hangsúlyozta: nem lesz könnyű igazolniuk a papírformát, mert riválisuk "kellemetlen ellenfél", a játékosaik pedig "kiválóan dobnak mezőnyből", és okoztak már számukra nehéz perceket.

Szabó Gergő kifejtette: a februárban szerződtetett, kétszeres WNBA-győztes DeWanna Bonner "vérbeli profiként" nemcsak gyorsan beilleszkedett az Atomerőműbe, hanem képességeinek megfelelően azonnal kulcsjátékossá vált. A játékost kifejezetten a nemzetközi kupaszereplés miatt szerződtették, de a bajnoki rájátszásban is pályára lép majd. A következő idényről még nem egyeztettek vele a szekszárdiak, a klubigazgató azonban bizakodó, hogy a WNBA-szezon után talán lehet közös folytatás.

"Nemcsak egyénileg, hanem csapatszinten is óriási erősítés. Nagyon jól érzi magát, dicsérte a lányokat, az edzőt, és rövid idő alatt sikerült jól beilleszkednie" - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!