Női kosárlabda EK - Kisorsolták a PEAC és a Győr csoportjait

Sport, 2022.07.15

Csoportellenfeleket kapott az NKA Universitas PEAC és az UNI Győr MÉLY-ÚT a női kosárlabda Európa Kupa főtábláján.

A nemzetközi szövetség által rendezett pénteki sorsoláson a bajnoki negyedik PEAC és az ötödik Győr automatikusan az 1-es (keleti) főcsoport 19 legjobb csapata közé került. A pécsiek a B csoportban a bolgár Stara Zagorával, az Euroliga-selejtező B csoportjának a 2. helyezettjével és a török Hatay, illetve a görög Dimitriou által vívott EK-selejtező győztesével csapnak majd össze. A Rába-parti együttesre az F csoportban az izraeli Bnot Asdod, a litván Kibirkstis és az Euroliga-selejtező B csoportjának a 3. helyezettje vár.

Az eleve főtáblás mezőnyhöz csatlakoznak tehát az Euroliga-selejtező vesztesei, továbbá az oda-visszavágó alapon sorra kerülő EK-selejtező győztesei, ebben a kvalifikációban az NB I-ben hetedik Csata képviseli a magyar színeket. A budapesti gárda ellenfele az izraeli Ramat Hasaron lesz, a Csata idegenben kezdi meg a párharcot.

Az Európa Kupa előző idényében a Győr és a DVTK volt alanyi jogon főtáblás, míg a Csata és a PEAC a selejtezőből küzdötte fel magát a legjobbak közé. A Győr és a Csata a csoportkör után búcsúzott, a DVTK és a PEAC pedig a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcban maradt alul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!