Női kosárlabda Euroliga - A soproni edző szerint nem szabad túlértékelni a veretlenséget

Sport, 2021.01.15

Nem szabad túlértékelni az idénybeli veretlenséget Gáspár Dávid, a női kosárlabda Euroliga jövő heti, franciaországi buboréktornájára készülő Sopron Basket vezetőedzője szerint.

A kontinentális sorozatban a magyar bajnok négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a D csoportot, míg az NB I-ben mind a 17 mérkőzését megnyerte. A zöld-sárgák szombat reggel utaznak el Bourges-ba, ahol rajtuk kívül a házigazdák, a szintén francia Landes és a török Galatasaray lép pályára hétfőtől vasárnapig.

"Kemény meccsekre számítok, nagy kihívás elé nézünk" - mondta az MTI-nek pénteken Gáspár Dávid. "Az októberi, soproni buborékban már képet tudtunk alkotni ellenfeleinkről, megéreztük a stílusukat, de azóta léptek előre, a Bourges szerződtette a rutinos svéd Elin Eldebrinket, míg a Landes az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szerb Nevena Jovakoviccsal erősített."

A koronavírus-fertőzés szövődményei miatt több hónapot kihagyott Határ Bernadettről a tréner kifejtette, a válogatott centernek még időre van szüksége ahhoz, hogy fizikálisan újra százszázalékos legyen, ezzel együtt pályára fogja küldeni őt Bourges-ban.

Ami a veretlenséget illeti, Gáspár Dávid közölte:

"Nem szabad ezt túlértékelni, tesszük a dolgunkat, veretlenek vagyunk, de nem verhetetlenek. Ősszel kihasználtuk a hazai pálya előnyét, jól játszottunk, ennek négy győzelem lett az eredménye, ami bizakodásra ad okot. A folytatásban még egy nyert mérkőzéssel kijelenthető, hogy csoportelsők lehetünk, két vereséggel viszont a többiektől függhet a továbbjutás. Ezzel együtt nem szeretnénk számolgatni" - utalt arra, hogy a csoportkör végén a kvartettek első két csapata jut majd az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőbe.


A D csoport állása:

-------------------
1. Sopron 8 pont/4 mérkőzés, 2. Landes (francia) 3/2, 3. Bourges (francia) 2/2, 4. Galatasaray (török) 2/2



A bourges-i torna programja:

----------------------------

hétfő:
Galatasaray (török)-Landes (francia) 17.00
Bourges (francia)-SOPRON BASKET 20.00

kedd:
Landes-Galatasaray 20.00

csütörtök:
Bourges-Galatasaray 20.00

péntek:
SOPRON BASKET-Landes 17.00
Galatasaray-Bourges 20.00

vasárnap:
Bourges-Landes 15.20
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!