Női kosárlabda Euroliga - Egy győzelemre a négyes döntőtől a Sopron

Sport, 2019.03.05

Az előző idényben ezüstérmes Sopron hazai pályán óriási csatában legyőzte a francia Bourges-t kedden a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Eredmény:

negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Sopron Basket-Bourges (francia) 66-65 (25-23, 15-17, 14-11, 12-14)
---------------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Turner 22, Dupree 16, Casas 10, Jovanovic 9


A Sopron kedvező előjelekkel várta az Euroliga-negyeddöntőt: szombaton begyűjtötte nyolcadik Magyar Kupa-aranyérmét, 18 forduló után veretlenül vezeti az NB I tabelláját - ezzel megnyerte az alapszakaszt -, ráadásul eddigi kilenc vendégjátéka során a Bourges csak egyszer tudott nyerni Sopronban. A magyar bajnok 2009-ben már megvívott egy sikeres negyeddöntőt a franciák ellen, ezzel bejutott a salamancai Final Fourba, ahol negyedikként zárt.

Kedden az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a vendégek kezdték jobban, akiknek klasszisa, Marine Johannes szerezte csapata első hat pontját. Magyar részről a honosított Yvonne Turner öt ponttal válaszolt, aztán a franciák voltak előnyben, mígnem 20-18-nál a Sopron utolérte őket. Roberto Iniguez együttese a folytatásban kilenc ponttal elhúzott (38-29), csakhogy a sok palánk alatti kosarat szerző ellenfél kiegyenlített, a nagyszünetben 40-40 volt az állás. Ekkor Turner és Johannes is 14-14 pontnál tartott.

Térfélcsere után három könnyű dobást is elrontottak a házigazdák, percekig 44-47 állt az eredményjelzőn, a 14,8 pontos átlaggal büszkélkedő Johannes neve mellett pedig már 21 pont szerepelt. Az 54-51-ről induló zárószakaszban a soproniaknak csak öt ponttal sikerült leszakítani Olivier Lafargue együttesét, amely három perccel a vége előtt ismét felzárkózott (60-60). Turner 21. pontjával 64-63-ra vezetett a magyar csapat, ekkor 28 másodperc volt hátra, aztán két francia büntetőt követően Candice Dupree dobta be a győztes kosarat négy másodperccel a vége előtt.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzésére pénteken 20 órakor kerül sor Bourges-ban. Ha ott is soproni siker születik, akkor a zöld-sárgák egymás után másodszor jutnak be a Final Fourba.

További eredmények, 1. mérkőzések:
Jekatyerinburg (orosz)-Riga (lett) 78-45
Dinamo Kurszk (orosz)-Polkowice (lengyel) 89-53

később:
USK Praha (cseh)-Fenerbahce (török) 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!