Női kosárlabda Euroliga - Gáspár Dávid szerint "okos kosárlabdát" mutattak

Sport, 2021.01.19

A vezetőedző Gáspár Dávid szerint csapata okosan kosárlabdázott, ennek köszönhető, hogy a Sopron Basket csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe a női Euroligában.

A soproniak a hétfői ötödik fordulóban hét ponttal nyertek a Bourges otthonában, így százszázalékos teljesítménnyel állnak a kvartett élén.

"Gratulálok a csapatnak, óriásit küzdöttek! Az volt a kérésem feléjük, hogy bizonyítsuk be, nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is képesek vagyunk jól játszani, keményen védekezni, és olyan okos kosárlabdát mutatni, higgadt döntéseket hozni, melyeket a mérkőzés nagy részében megtettünk" - fogalmazott a klub honlapján a szakember.

Hozzátette, nagyon erős a Bourges hazai pályán, "sebzett vadként" ment nekik, ők azonban szépen állták a sarat és igazi csapatként funkcionáltak.

"Minden játékosunknak megvoltak a momentumai, nagyon fontos védekezései, lepattanói vagy pontjai, ezt tette a napot teljessé" - tette hozzá a vezetőedző. A soproniaknál kedden (ma) a regenerációé lesz a főszerep, szerdától azonban elkezdik a felkészülést a Landes elleni pénteki összecsapásra.

Az együttes szerb játékosa, Jelena Brooks úgy fogalmazott, nehéz mérkőzésen vannak túl, de az ötödik perctől "jó nyomással" kosárlabdáztak, ezért tudták megnyerni a mérkőzést.

A Sopron ötödik sikerével - a pénteki utolsó fordulós meccsének eredményétől függetlenül - bebiztosította csoportgyőzelmét, és az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!