Női kosárlabda Euroliga - Győzelemmel kezdte a selejtezőt a házigazda DVTK

Sport, 2022.10.12

A házigazda DVTK magabiztosan legyőzte az izraeli Ramlát a női kosárlabda Euroliga miskolci selejtezőtornájának keddi nyitómérkőzésén.

Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm A nemzetközi szövetség augusztusban jelentette be, hogy a B jelű kvalifikációs csoport meccseinek az NB I-ben bronzérmes miskolci gárda ad otthont. Völgyi Péter vezetőedző együttesének a főtáblára jutásért az izraeli Ramlát és a török Botast kell legyőznie, a trió második és harmadik helyezettje az Európa Kupa csoportkörébe kerül.

A minitorna első találkozóján az izraeli bajnok volt az ellenfél, melynek legnagyobb erőssége a nemrég világbajnoki címet szerzett amerikai Shakira Austin volt, a gárda ugyanakkor még nem játszott tétmeccset a jelenlegi szezonban.

Az NB I-ben 4/0-s győzelmi mérleggel álló miskolci együttes 6-8 után egy 9-0-s rohammal fordított, és a 7. percben már három triplánál tartott. A 11 pontos hazai előny a második negyedben háromra olvadt (26-23), a nagyszünetben 37-25 szerepelt az eredményjelzőn, a DVTK vezére, az angol Cheridene Green ekkor 13 ponton állt.

Térfélcsere után ismét rákapcsolt a Ramla, feljött egy pontra (45-44), Bernáth Réka és Kiss Angelika a legjobbkor dobott triplát. Az 53-48-ról induló zárószakaszban az ausztrálokkal nemrég vb-harmadik Darcee Garbin sorozatban öt pontot szerzett a házigazdáknál, újra tíz pont fölé nőtt a távolság, majd Kányási Veronika hármasával 71-52-re módosult az állás, és a hajrában már gálázó Völgyi-gárda sikerével megőrizte esélyét az Euroliga-főtáblára.

A DVTK szerdán ugyancsak 18.30 órakor találkozik a török Botasszal, majd a két vendégcsapat csütörtökön egymás ellen zárja a selejtezőt.

A 16 klubot felvonultató EL-főtáblán - ahonnan hiányoznak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok - alanyi jogon ott lesz a címvédő Sopron Basket és az előző szezonban nyeretlenül debütált Atomerőmű KSC Szekszárd.

A Diósgyőr harmadszor próbál bekerülni az Euroliga elitmezőnyébe, 2019-ben az olasz Venezia, 2020-ban pedig a török Izmit akadályozta meg ebben.


Eredmény:

selejtező, 1. forduló:
DVTK-Hun-Therm - Ramla (izraeli) 80-54 (24-15, 13-10, 16-23, 27-6)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 19, Green 17, Guirantes 13, Bernáth 10, Kányási 10
(MTI)

Galériánk

Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm Női kosárlabda Euroliga selejtező - Elitzur Ramla - DVTK HUN-Therm
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!