Női kosárlabda Euroliga - Hétfőn szavaz a FIBA a Sopron "buborékos" javaslatáról

Sport, 2020.09.12

Hétfőn szavaz a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a Sopron Basket javaslatáról a női Euroliga megrendezéséről.

Török Zoltán, a klub ügyvezetője szombaton az M1 aktuális csatornának elmondta, a szervezet eredetileg mindenféle változtatás nélkül, a járványügyi helyzetet figyelmen kívül hagyva indította volna el a sorozatot, erre az egyesület viszont anyagi értelemben nem tud felkészülni, hiszen többek között folyamatosan különgépet kellene bérelni minden egyes külföldi összecsapásra.

A klub augusztus közepén, a sorsolást követően azzal a javaslattal állt elő, hogy a koronavírus-járvány miatt januárban rajtoljon el a legrangosabb sorozat. A hétfői újabb megbeszélésen azonban elutasították ezt az illetékesek, akik továbbra is kitartanak az októberi kezdés mellett.

Török Zoltán elmondta, most körvonalazódni látszik egy mindenki számára elfogadható verzió, a soproniak ezt a selejtezőben érdekelt DVTK-val és a Magyar Kosárlabda Szövetséggel közösen dolgozták ki, így a "magyar álláspont" szerint havi rendszerességgel, egyhetes, buborékban zajló tornákat rendeznének négy helyszínen, négy-négy csapattal. Ez öt hónap alatt öt tornát jelentene, aminek a végén lehetne győztest hirdetni.

Török Zoltán megjegyezte, a FIBA hétfőn voksol a javaslatról, a sorozatban résztvevő kluboknak és az őket képviselő nemzeti szövetségeknek van szavazati joga.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!