Női kosárlabda Euroliga - Nagy az érdeklődés a Final Four iránt

Sport, 2018.03.22

Csupán szerdán derült ki, hogy Sopron rendezheti áprilisban a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, ám már csütörtökre 5 és 10 ezer közé becsülhető jegyigénylés érkezett be Török Zoltán, a Final Fourba jutott Sopron Basket ügyvezetője szerint.

A város és a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Török elmondta, hogy az igénylések száma folyamatosan nőni fog, az értékesítésnél pedig szeretnék előnyben részesíteni a soproni szurkolókat.

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a rendezőknek nincs könnyű dolguk, mivel számos előírást be kell tartaniuk, és a helyi Novomatic Aréna átalakítására is szükség van, ugyanakkor ehhez minden feltétel adott. Török Zoltán közölte, hogy a nemzetközi szövetség küldöttsége jövő héten tart szemlét a csarnokban.

Barcza Attila, Sopron ifjúsági, turisztikai és sportbizottságának elnöke azt emelte ki, hogy a város önkormányzata a csapat menedzsmentjével közösen nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy elnyerjék a rendezést, amihez kormányzati támogatást is kaptak.

Mint mondta, ez a magyar kosárlabdázás évtizedes történetében a legnagyobb sportsiker, és nagy öröm, hogy a soproni együttes hazai pályán szerepelhet az Európa legjobb négy gárdáját felvonultató döntőben.

A Final Four-t április 20. és 22. között rendezik. A soproniak mellett az orosz Jekatyerinburg, a szintén orosz, címvédő Kurszk és a török Yakin Dogu Üniversitesi szerepel a tornán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!