Női kosárlabda Euroliga - Soproni győzelem a Girona ellen

Sport, 2020.01.16

A Sopron Basket hazai pályán 66-56-ra legyőzte a spanyol Gironát csütörtökön a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.



Női kosárlabda Euroliga, B csoport, 10. forduló:
Sopron Basket-Girona (spanyol) 66-56 (23-12, 19-9, 11-9, 13-26)
---------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Brooks 16 pont, January 14, Fegyverneky 11


A Sopron 3/6-os győzelmi mérleggel, a B jelű nyolcas sereghajtójaként várta a folytatást, míg a Girona hasonló mérleggel állt a csoportban. A spanyolok októberben 64-58-ra legyőzték a magyar bajnokot, azóta pedig tovább erősödtek, mivel vállműtéte után felépült az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szerb Sonja Vasic, aki már háromszor megnyerte az Euroligát, emellett szerződtették a spanyolokkal olimpiai második és háromszoros Eb-győztes Marta Xargayt.

Gáspár Dávid együttese csütörtökön ennek ellenére is nagyszerűen kosárlabdázott, 5-5 után állva hagyta ellenfelét, így az első negyedet követően 11 pontos előnyben volt. A második játékrészben tovább növelte a különbséget a szerb Jelena Brooks és az amerikai Briann January vezette Sopron, amely a nagyszünetig kétszer annyi pontot dobott, mint riválisa (42-21).

A második félidő előtt az eredményjelző meghibásodása miatt tíz percet állt a játék, a hazaiakat azonban ez sem zavarta meg és továbbra is kezükben tartották az irányítást. A záró periódusra 23 pontos előnnyel fordult az előző idényben negyedik Sopron, amely tíz pontot a meccs végéig megőrzött, így sima sikerrel vágott vissza a Gironának az októberi vereségért.

A Sopron jövő szerdán a francia Lyont fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!