Női kosárlabda Euroliga - Soproni győzelem a Schio ellen

Sport, 2022.12.20

A címvédő Sopron 19 ponttal legyőzte hazai pályán az olasz Schiót kedden a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Eredmény:

Női Euroliga, 7. forduló, B csoport:
Sopron Basket-Schio (olasz) 80-61 (23-21, 12-16, 20-14, 25-10)
------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Brooks 24 pont, Fegyverneky 10, Kunek 10, Czukor 9, Stankovic 9


A Sopron a múlt héten 4/2-re javította győzelmi mutatóját a francia Landes csarnokában, ezzel a B csoport harmadik helyéről várta a folytatást. A Schio a nyolcas éllovasaként érkezett Magyarországra, az északolasz gárda eddigi hat mérkőzésén mindössze egyszer kapott ki az Euroligában, a hazai bajnokságban pedig még veretlen volt. Érdekes, hogy Gáspár Dávid együttese a 2021-es év utolsó nemzetközi meccsét is a Schio ellen vívta, amely akkor odahaza hosszabbítás után 71-70-re legyűrte a magyar bajnokot.

Ami az összmérleget illeti, a két csapat eddigi 16 találkozójából kilencszer a Sopron bizonyult jobbnak.

A 17. csatában a túloldalon akadt egy ismerős arc, a svéd Amanda Zahui ugyanis a 2018/19-es szezont a hűség városában töltötte. A találkozó eleje javarészt hazai vezetéssel telt, az ellenfél csak másfél percig volt előnyben az egész első félidőben. A második negyedben az olaszok négy perc alatt csak két pontot hoztak össze, ezalatt az ausztrál válogatottal nemrég világbajnoki bronzérmes Ezi Magbergor vezérelte Sopron hét ponttal elhúzott. Ezt egy kisebb hullámvölgy követte, amelyet kihasznált a Schio, és kiegyenlített, a nagyszünetben már 35-37 volt az állás.

Térfélcsere után a 20-14-re hozott harmadik játékrészben a hazaiak végképp átvették az irányítást, az addig haloványabb szerb Jelena Brooks nagyon belelendült, és kisvártatva 18 pontjával a mezőny legjobbjává lépett elő. Az utolsó szakasz zöld-sárga hengerrel, 15-0-val indult, erre pedig a Schiónak már nem volt válasza, így a Sopron 5/2-es mutatóval fordul a 2023-as évre.

A magyar csapat január 5-én a belga Mechelent fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!