Női kosárlabda Euroliga - Soproni győzelem és továbbjutás

Sport, 2019.02.14

Az előző idényben ezüstérmes Sopron hazai pályán legyőzte a török Hatayt csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 13., utolsó előtti fordulójában, ezzel már biztosan továbbjutott a negyeddöntőbe.

Eredmény:

B csoport, 13. forduló:
Sopron Basket-Hatay (török) 64-52 (11-16, 15-12, 23-14, 15-10)
--------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Turner 19, Crvendakic 14, Dupree 12, Fegyverneky 9


A 6/6-os győzelmi mérleggel rendelkező soproniak annak a tudatában várták az utolsó előtti fordulóban az 5/7-tel álló Hatayt, hogy ha legyőzik a törököket, biztosan előttük végeznek a csoportkör jövő heti zárásakor. Pozitív előjelnek számított, hogy decemberben 66-56-ra nyertek a török-szír határnál fekvő Antakyában, illetve hogy az Euroliga előző játéknapján óriási meglepetésre - ráadásul idegenben - 93-83-ra legyőzték az addig egyedüliként veretlen Dinamo Kurszkot. Az éllovas orosz elitcsapat ezzel együtt már biztos negyeddöntősnek mondhatta magát a lett Rigával és a török Fenerbahcével együtt, így csak a negyedik, utolsó továbbjutó hely volt kiadó a B jelű nyolcasban.

Ami a két gárda egymás elleni mérlegét illeti, az előző három találkozóból a Sopron egyszer, a Hatay pedig kétszer nyert.

A negyedik összecsapást az ellenfél kezdte jobban, 7-10 után egy 6-0-s rohammal kilenc pontra meglépett, ekkor Roberto Iniguez vezetőedző időkéréssel próbálta felrázni tanítványait. A második negyedben főként Fegyverneky Zsófiának köszönhetően két pontra feljött a magyar bajnok (17-19), majd a 20. percben 26-25-nél először vezetett a mérkőzésen. A nagyszünetben 26-28 volt az állás.

Térfélcsere után sorra maradtak ki a hazai dobások, a zöld-sárgák öt perc alatt csupán három pontot hoztak össze, közben a Hatay 38-29-re elhúzott. Ekkor azonban megrázta magát a honosított Yvonne Turner és a szerb Aleksandra Crvendakic, és 34-40 után a Sopron egy 11-0-s rohammal fordított. A 49-42-ről induló zárószakaszban a házigazdák magabiztosan őrizték az előnyüket, és a hajrában a pályafutását már befejező, de nemrég segíteni visszatért Honti Kata is pályára lépett.

A Sopron jövő szerdán, az alapszakasz utolsó fordulójában Rigába látogat. Ha ott is győz, várhatóan csoportharmadikként zár, ha viszont kikap, negyedikként jut tovább a negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!