Női kosárlabda Euroliga - Soproni vereség Gironában

Sport, 2019.10.31

Az elmúlt idényben negyedik Sopron Basket hat ponttal kikapott a spanyol Girona vendégeként csütörtökön a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Eredmény, 3. forduló, B csoport:
Girona (spanyol)-Sopron Basket 64-58 (14-17, 16-11, 20-9, 14-21)
----------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 19, Jovanovic 16, Brooks 10


A soproniak előbb a francia BLMA vendégeként, majd egy hete hazai pályán a török Fenerbahce ellen is nyertek, így százszázalékos mérleggel várták a folytatást. A Girona két idegenbeli vereséggel az utolsó helyen állt a B jelű nyolcasban.

Gáspár Dávid vezetőedző együttese nem kezdett jól, a hazaiak az első negyed nagy részében vezettek, az állás volt 10-2 és 12-4 is a javukra, de aztán feljavult a Sopron és a negyed végére fordított.

A második szakaszban hosszabb ideig tartott ki a Girona lendülete, így a nagyszünet a hazai csapat 30-28-as vezetésénél kezdődött.

A magyar bajnok az első tíz percben szerzett 17 pontja után a másodikban csak 11-ig, a harmadikban pedig csupán kilencig jutott, miközben a spanyolok egyre lendületesebben, pontosabban játszottak.

A negyedik negyed 50-37-ről indult, és a különbség túl nagynak bizonyult: a magyar csapat eredményesebb volt, mint korábban, de csak hat pontra tudott felzárkózni.

A Sopron szerdán a Lyonhoz látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!