Női kosárlabda Euroliga - Soproni vereség Isztambulban

Sport, 2020.01.08

A Sopron Basket 18 pontos vereséget szenvedett a Fenerbahce vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában.



Eredmény, B csoport, 9. forduló:
Fenerbahce (török)-Sopron Basket 70-52 (21-15, 18-17, 20-10, 11-10)
-------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Határ 15 pont, Brooks 14


A Sopron 3/5-ös győzelmi mérleggel, a B jelű nyolcas sereghajtójaként kezdte a 2020-as évet az Euroligában, míg a Fenerbahce 6-2-es mutatóval vezette a csoportot. A törökök két vereségük közül az egyiket éppen Sopronban szenvedték el októberben, amikor 62-60-ra kikaptak a Novomatic Arénában.

Gáspár Dávid együttesének - az idény során már nem először - nem volt szerencséje a repülőúttal, ugyanis a törökországi célrepteret lezárták egy a rossz időjárás miatt bekövetkezett baleset miatt. A 11 nap alatt negyedik mérkőzésére készülő Sopron így csak egy másik járattal, kedden este érkezett meg Isztambulba.

Ami a két gárda egymás elleni mérlegét illeti, az eddigi 20 mérkőzésből hatot nyertek meg a magyarok.

A szerdai összecsapáson az első negyed viszonylag szorosan alakult, a végére mégis hatpontos előnybe kerültek a hazaiak, akik azután a második szakaszt is megnyerték, igaz, csak egy ponttal, így 39-32-vel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A pihenő után nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a sok hibával játszó magyar együttes, ebben a szakaszban egyáltalán nem volt hatékony a török palánk alatt, így a Fenerbahce további tíz ponttal növelte a különbséget, amely az utolsó negyedben érdemben nem változott. A magyar bajnok jövő csütörtökön a spanyol Gironát fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!