Női kosárlabda Euroliga - Tizenkettedszer is kikapott a Szekszárd

Sport, 2022.01.26

Tizenkettedik mérkőzésén sem tudott győzni a Szekszárd a női kosárlabda Euroligában: az Atomerőmű szerdán otthon hosszabbítás után szenvedett vereséget a spanyol Salamancától.

Kosárlabda női Euroliga - Szekszárd-Salamanca
  • Eredmény:

Női Euroliga, 13. forduló, A csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Salamanca (spanyol) 84-88 (19-27, 20-14, 20-15, 15-18, 10-14) - hosszabbítás után

a magyar csapat legjobb dobói: Friskovec 23 pont, Krnjics és Studer 18-18, Goree 16


Az eddigi 11 mérkőzésüket elvesztő szekszárdiak nehéz időszakon vannak túl, mivel koronavírusos fertőzöttjeik miatt a múlt héten a jekatyerinburgi Euroliga-mérkőzésüket és az NKA Universitas PEAC elleni bajnokijukat is elhalasztották.

Az első euroligás győzelem megszerzése ezúttal azért sem tűnt valószínűnek, mert a Salamanca ezüstérmes volt az előző nemzetközi idényben, ráadásul a két gárda novemberi meccsét 96-54-re nyerték odahaza a spanyolok, főként az elmúlt WNBA-döntő legjobbjává választott Kahleah Copper 25 pontjával.

A tolnai csapat - amely 16/1-es mérleggel büszkélkedhet az NB I-ben - védekezése az első negyedben nem állt össze, a vendégek 27 pontot szerezve nyolcpontos előnyre tettek szert. A második felvonást azonban 11-0-s etappal kezdték a hazaiak, és onnantól kezdve új, abszolút kiegyenlített mérkőzés vette kezdetét. A harmadik negyed végéhez közeledve már hattal is vezetett a Szekszárd, a Salamanca azonban kapaszkodott, és 74-74-gyel zárult a mérkőzés rendes játékideje. A ráadásban a vendégek uralták a játékot, és öt perc alatt annyi pontot szereztek, mint az egész második negyedben.

A sereghajtó szekszárdi csapat szombaton az előző fordulóból elhalasztott mérkőzésen a címvédő és százszázalékos orosz Jekatyerinburghoz látogat. A jövő szerdán esedékes Riga-Szekszárd találkozó ugyanakkor a letteknél született pozitív koronavírustesztek miatt elmarad.
(MTI)

Galériánk

Kosárlabda női Euroliga - Szekszárd-Salamanca Kosárlabda női Euroliga - Szekszárd-Salamanca Kosárlabda női Euroliga - Szekszárd-Salamanca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!