Női kosárlabda Euroliga - Török Zoltán: negyedszer is jó érzés négyes döntőben szerepelni

Sport, 2021.04.13

A negyedik alkalommal is ugyanolyan jó érzés a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjében szerepelni Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője szerint.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden azt mondta, az Euroliga az európai kosárlabdázás csúcseseménye, ezért nagy eredmény bekerülni a legjobb négy közé.

"Szerencsére mindenki a fedélzeten van, túl vagyunk a kisebb sérüléseken és egyéb hátráltató tényezőkön, így most olyan energiákkal tudunk ráfordulni erre a hétre, amelyekre nagy szükségünk van" - jelentette ki Török Zoltán. Az ügyvezető azt mondta, Isztambul egyik új, impozáns arénájában kerül majd sor a mérkőzésekre, ugyanakkor arról még nem született döntés, hogy szurkolókat beengednek a 17 ezer néző befogadására alkalmas létesítménybe.

A sorozatban harmadik Final Fourjukban szereplő soproniak szerdán utaznak el Törökországba. A jelenlegi szezonban 36 győzelem mellett mindössze két vereséget elszenvedett zöld-sárgákra nem vár könnyű feladat péntek este, amikor a Salamancával találkoznak a fináléba jutásért.

"Két nagyjából azonos képességű és játékosállományú együttes meccse lesz, amelynek előre megjósolhatatlan a kimenetele" - mondta erről Török Zoltán.

A 13-szoros magyar bajnok soproniak 2018-ban és 2019-ben is megrendezték a Final Fourt, három éve ezüstéremmel zártak - a döntőben a Jekatyerinburgtól kaptak ki -, két éve pedig negyedikek lettek. Előzőleg 2009-ben is részt vettek az Euroliga négyes döntőjében, akkor Salamancában ugyancsak a negyedik helyen végeztek.

Az isztambuli torna pénteki másik elődöntőjében a házigazda Fenerbahce a Jekatyerinburggal játszik. A Sopron mérkőzéseit élőben közvetíti az M4 Sport.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!