Női kosárlabda NB I - Megszületett az együttműködési megállapodás a pécsi klubok között

Sport, 2018.06.18

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá Pécs városa, valamint a két helyi kosárlabdaklubot, a PEAC-ot és a PINKK-et működtető gazdasági társaság vezetősége.

A PINKK Pécsi 424 honlapjának hétfői híre szerint a megállapodás célja, hogy "újra erős, ütőképes, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi női kosárlabdázásnak, és a kiváló infrastruktúrával rendelkező pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról a jövőben kikerülő fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket az élvonalban."

A tervek szerint a jövőben a két csapat összehangolja a céljait annak érdekében, hogy a PEAC-Pécs a lehető legjobb eredményt tudja elérni, a PINKK-Pécsi 424 pedig olyan stabil, első osztályú csapat maradjon, amely elsősorban értékes fejlődési pályát kínál az előrelépni szándékozó tehetségeknek.

Az együttműködés révén játékos-mozgásokra is sor kerül a klubok között: augusztustól a PEAC-ban folytatja pályafutását Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra is, a PINKK két tapasztalt kosárlabdázója. Mindketten három évre szerződnek új együttesükhöz.

A megállapodásban szerepel az is, hogy a két csapat - amely egyaránt indít NB I B-s csapatot is az új bajnokságban - a felkészülés során együttműködik egymással (közös edzőmeccsek, tornák szerepelnek a tervek között), egyeztet a sportszakembereinek képzéséről, szurkolói számára pedig lehetővé teszik egymás mérkőzéseire történő belépést közös bérlet kiadásával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!