Női kosárlabda NB I - Miskolci győzelmével a címvédés küszöbén a Sopron

Sport, 2019.04.29

A Sopron 62-45-re nyert hétfőn a DVTK vendégeként a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, így már csak egy győzelemre van a címvédéstől.



Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Aluinvent DVTK-Sopron Basket 45-62 (6-12, 15-23, 15-15, 9-12)
-------------------------------------------------------------

Legjobb dobók: Skoric 12, Mokango és Walker-Kimbrough 11-11, illetve Dupree 19, Casas 18, Zahui 11


Az Euroliga Final Fourban nemrég rendezőként negyedik Sopron pénteken 74-60-as hazai győzelemmel kezdte meg sorozatban ötödik, összességében pedig a huszadik bajnoki döntőjét. Roberto Iniguez együttese az NB I küzdelmeit és a februári Magyar Kupát is beleértve 30/0-s mérleggel büszkélkedhetett a miskolci fellépés előtt, így egy idegenbeli sikerrel közel kerülhetett 13. bajnoki címéhez.

A négy-négy ezüst- és bronzéremnél tartó DVTK sok hibával kezdett a Generali Arénában, Cziczás László csapata az ötödik percben 0-8-nál szerezte első kosarát. Viszont a vendégek sem remekeltek, így a kevés pontot hozó első negyedben nem tudtak meglépni. A második játékészben előbb a Sopron talált magára, így előnyét folyamatosan növelte a diósgyőriekkel szemben, akik idővel csak elkapták a mérkőzés ritmusát.

A fordulatos harmadik negyed elején Shatori Walker-Kimbrough vezérletével a házigazdák nagy rohamba kezdtek, és öt perc alatt három pontra csökkentették a hátrányukat. A kiélezett pillanatban azonban összekapta magát a Sopron - amelyben eredményes betöréseivel és kiváló védekezésével Queralt Casas volt meghatározó -, és 11-0-s sorozattal ismét megnyugtató előnyre tett szert. A záró játékrészben a Sopron rutinosan őrizte előnyét, a miskolciak már nem tudták meglepni a vendégeket.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Sopron 2-0-ra vezet. A harmadik összecsapást csütörtökön 18 órától Sopronban rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!