Női kosárlabda NB I - Szerb tréner a PEAC kispadján, Iványi a másodedző

Sport, 2022.06.08

Jovan Gorec lett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC vezetőedzője, a szerb szakember munkáját másodedzőként a pécsi legenda, Iványi Dalma segíti.

A klub szerdai tájékoztatása szerint az új tréner közölte, bízik benne, hogy a csapat, a stáb és a vezetőség kemény munkájával oda tudják visszavinni a klubot, ahová tartozik, mégpedig Európa legjobbjai közé. A 39 éves szakember az utóbbi két évben Kínában dolgozott, 2014-ben pedig az új-zélandi férfi válogatottat készítette fel segédedzőként a spanyolországi világbajnokságra.

Gorec másodedzője Iványi Dalma lesz, aki az előző két szezonban az UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedzőjeként tevékenykedett.

"Nagyon motiváltan jövök haza, bízom benne, hogy egy jó csapatnak a hasznos része tudok lenni" - jelentette ki a 2014-ben visszavonult, 134-szeres válogatott klasszis.

Segédedzőként csatlakozik a stábhoz Vilipics-Kmézics Daliborka, aki csaknem húszéves karrierje során kosarazott a magyar csapatok közül Pécsett, Sopronban, Diósgyőrben és Cegléden is. Az újonnan létrejött klubigazgatói feladatkört pedig Hartung Anita tölti be, aki a MiZo Pécs-ben játszott, a Florida International Universityn diplomázott, és kosárlabda mesterdiplomás szakedzői végzettséget is szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!