Női kosárlabda NB I - Újabb légióst szerződtetett a PEAC

Sport, 2022.06.29

Sierra Calhoun személyében amerikai légióst szerződtetett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC.

A klub szerdai tájékoztatása szerint a 26 éves, 183 centis bedobó az előző idényt a spanyol Zaragozánál töltötte, ahol 13,3 pont volt az átlaga. Korábban Görögországban és Olaszországban is pattogtatott.

Hartung Anita klubigazgató szerint rendkívül sokoldalú játékosról van szó, aki 1-től 4-ig szinte minden poszton bevethető, ponterős, és magassága ellenére jó technikai repertoárral rendelkezik.

A New York-i születésű, amerikai utánpótlás-válogatott játékos elmondta, könnyű volt számára meghozni a döntést, hogy Pécsre igazoljon, miután hallotta, hogy milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik a klub.

"Ismerem Magyarországot, mert a bátyám, Omar Calhoun a tavalyi szezonban az MVM-OSE Lions-nál játszott, és nagyon jó élményekkel gazdagodott Oroszlányban" - tette hozzá Sierra Calhoun.

A baranyai egyesület korábban közölte, hogy Jovan Gorec lett a csapat vezetőedzője, s a szerb szakember munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti. Az elmúlt napokban a PEAC a szerb Ivana Katanic és az amerikai Cierra Burdick érkezését jelentette be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!