Női röplabda Bajnokok Ligája - Az előző szezon ezüstérmese várhat a Vasasra a főtáblán

Sport, 2019.10.25

A Vasas Óbuda többek között az olasz bajnok, tavasszal Bajnokok Ligája-ezüstérmes Conegliano együttesével találkozik a női röplabda BL csoportkörében, ha sikerrel veszi a selejtezőt.

A pénteki szófiai sorsoláson eldőlt, hogy a magyar együttes a Coneglianón kívül a francia Nantes, illetve a 2018-ban BL-ezüstérmes román Alba Blaj csapata ellen szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Vasas a fent említett klubok közül a Nantes-tal két szezonnal ezelőtt már összecsapott: akkor a Challenge Kupában Budapesten 3-2-es, az idegenbeli visszavágón 3-0-s francia siker született.

A magyar bajnok az albán Partizani Tirana elleni selejtezős párharc visszavágóját jövő csütörtökön vívja idegenben, a szerdai első meccsen 3-0-ra győzött a Vasas.

A húszcsapatos főtábla - amelyen még soha nem szerepelt magyar klub - küzdelmei november közepén kezdődnek.


A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:
Eczacibasi Vitra Istanbul (török), Budowlani Lódz (lengyel), LP Salo (finn), Fenerbahce Opet Istanbul (török)

B csoport:
VakifBank Istanbul (török), Lokomotiv Kalinyingrad (orosz), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Savino Del Bene Scandicci (olasz)

C csoport:
Igor Gorgonzola Novara (olasz), LKS Commercecon Lódz (lengyel), Allianz MTV Stuttgart (német), VK UP Olomouc (cseh)/Himik Juzsnyij (ukrán)

D csoport:
A. Carro Imoco Conegliano (olasz), Nantes VB (francia), CSM Volei Alba Blaj (román), Vasas Óbuda/Partizani Tirana (albán)

E csoport:
Dinamo Moszkva (orosz), RC Cannes (francia), Marica Plovdiv (bolgár), Uraolcska-NTMK Jekatyerinburg (orosz)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!