Női röplabda Bajnokok Ligája - Főtáblás a Vasas

Sport, 2019.10.31

A Vasas Óbuda feljutott a női röplabda Bajnokok Ligája főtáblájára, miután a selejtező második fordulójának visszavágóján 3-0-ra nyert az albán Partizani Tirana otthonában.

Magyar csapat korábban még soha nem jutott selejtezőből főtáblára a röplabda BL-ben, a Nyíregyháza a 2002-03-as és a 2003-04-es idényben alanyi jogon volt tagja az akkor még csak 16 együttest számláló mezőnynek.

A Vasas a főtáblán az olasz bajnok, tavasszal BL-ezüstérmes Coneglianóval, a sorozat 2018-as második helyezettjével, a román Alba Blaj csapatával, illetve a francia Nantes-tal találkozik, az első meccsét november közepén vívja a magyar bajnok.


BL-selejtező, visszavágó:
Partizani Tirana (albán)- Vasas Óbuda 0-3 (-19, -17, -16)
---------------------------------------------------------
a Vasas legjobb pontszerzői: Kostelanská 15, Török 10

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.


A Vasas a selejtező első körében a montenegrói Luka Bar ellen két 3-0-s mérkőzéssel jutott tovább, az albán bajnok Partizani ellen pedig múlt szerdán 3-0-ra győzött a Ludovika Arénában.

Mindez azt jelentette, hogy a lengyel Jakub Gluszak irányította csapatnak két szett megnyerésére volt szüksége a továbbjutáshoz.

A hazai szurkolók már a bemutatásnál hangos füttyszóval "üdvözölték" a Vasas játékosait, akik így hamar megtapasztalhatták, milyen hangulat vár majd rájuk.

Az első szettet hiába kezdte sorozatban négy ponttal a házigazda, a magyar együttes hamar magára talált és tíznél már hárommal vezetett. A folytatásban is eredményesen röplabdázott a Vasas, amely ütőjátékosai vezérletével 25 perc után egy játszmagyőzelemre került a főtáblától.

A második etapban pontosabban játszott a tiranai együttes, de a magyar bajnok a szlovák válogatott Mária Kostelanská jó támadásaival a játszma derekán fordított. A felvonás második felében a Vasas őrizte előnyét, és újabb részsikere a főtáblás szereplést jelentette.

Ezt követően a Vasas vezetőedzője sort cserélt, csak Kostelanská maradt a kezdők közül a pályán, de ez az együttes teljesítményén nem látszott: az angyalföldiek jó teljesítményt nyújtva összességében simán nyertek, így kettős győzelemmel jutottak tovább úgy, hogy a selejtezőben játszmát sem veszítettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!