Női röplabda BL - Ötödször is kikapott a Nyíregyháza

Sport, 2022.02.03

A Fatum Nyíregyháza ötödik csoportmérkőzését is elveszítette a női röplabda Bajnokok Ligájában, mivel csütörtökön hazai pályán 3-0-ra kikapott a lengyel bajnok Chemik Policétól.

A nyírségiek utolsó csoportmérkőzésüket február 15-én, ugyancsak hazai pályán vívják a szerb ZOK Ub csapatával.


Női Bajnokok Ligája, E csoport, 5. forduló:
Fatum-Nyíregyháza - Grupa Azoty Chemik Police (lengyel) 0-3 (-18, -18, -13)
---------------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Vasziljeva 16, Radosova 10, illetve Brakocevic-Canzian 17, Wasilewska 13, Kakolewska 12


A csoport állása: 1. Conegliano (olasz) 15 pont, 2. Chemik Police 12, 3. ZOK Ub (szerb) 3 pont, 4. Fatum Nyíregyháza 0


A Nyíregyháza, amely 17 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozatban, eddigi csoportmeccseit egyformán 3-0-ra veszítette el, igaz, az előző fordulóban játék nélkül írták jóvá a győzelmet a címvédő olasz Coneglianónak a magyar bajnokkal szemben, mert a koronavírus miatt azt a találkozót nem tudták megrendezni.

A Nyíregyháza a csoportkör nyitányán csapott össze mostani ellenfelével, akkor a Police könnyedén, alig több mint egy óra alatt győzött.

A csütörtöki első szettben jól kezdett a házigazda, de 4-4 után a lengyelek sebességet váltottak és pontos centertámadásaiknak, valamint jó nyitásaiknak köszönhetően kisvártatva hétpontos előnyben voltak. Németh Szabolcs vezetőedző ekkor már másodszor kért időt, ami úgy tűnt, használt: a hazaiak mínusz háromra visszazárkóztak. Ennél közelebb azonban már nem kerültek a nyírségiek az ellenfelükhöz, a pontosabban röplabdázó és jobban blokkoló lengyel csapat 25 perc után megszerezte az összetett vezetést.

A második játszma elején a Chemik 8-3-ra meglépett, de a Nyíregyháza néhány jó támadással és pár nagyszerű védekezéssel előbb egyenlített, majd 12-10-nél két ponttal vezetett. Rendezte sorait a lengyel bajnokcsapat, egy újabb jó vendégsánc után pedig Némethnek kellett magához rendelnie az övéit. A támadási hatékonyság kivételével ekkor majdnem minden játékelemben egyenrangú partner hazaiak hárompontos hátrányból egyszer még egyenlíteni tudtak (16-16), ezt követően azonban a rivális sorozatban öt szerzett ponttal lényegében eldöntötte a szettet.

A harmadik játékrész elején a lengyel válogatott center Iga Wasilewska támadásaival hamar ellépett a Police, Németh Szabolcs pedig kétszer is számon kérte játékosain a látottakat. A rivális a játékmegszakítások ellenére továbbra is remekül sáncolt, ráadásul ekkor már minden részfeladatot jobban oldott meg, mint a nyírségiek: a vendégegyüttes előnyét folyamatosan növelve, végül nagy különbséggel nyerte meg a szettet, lezárva ezzel a 77 perces találkozót.

A mérkőzés legjobbja a vendégek szerb légiósa, Jovana Brakocevic-Canzian volt 17 ponttal, a hazaiaktól a bolgár Ralica Vasziljeva 16 pontot szerzett.

Az öt csoportból az elsők mellett a három legjobb második jut negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!