Női röplabda CEV Kupa - Nyolcaddöntős a Szent Benedek RA

Sport, 2022.12.21

A nemzetközi kupaújonc Szent Benedek RA szerdán 3-1-re nyert a horvát Kastela otthonában a női röplabda CEV Kupa első fordulójának visszavágóján, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A balatonfürediekre a második számú európai sorozat következő körében a cseh Dukla Liberec vagy a francia Vennelles vár, a múlt heti első mérkőzést a csehek odahaza 3-0-ra nyerték.


Eredmény, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó:
OK Marina Kastela (horvát)-Szent Benedek RA 1-3 (23, -23, -22, -13)
-------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Vukasovic 16 pont, Skocic 15, Dezulovic 14, illetve Koleva 23, Basnakova 19, Vacsi 11

Továbbjutott: a Szent Benedek RA, kettős győzelemmel (6-2).


Az előző idényben Magyar Kupa-ezüstérmes, bajnoki bronzérmes balatonfüredi együttes története első nemzetközi kupapárharcát vívta, és 3-1-es előnnyel, ugyanakkor vártnál korábbi Magyar Kupa-búcsút követően készülhetett a visszavágóra.

Az együttes kispadján - az európai szövetség honlapja szerint - már nem a szerb Dejan Desnica, hanem eddigi segítője, Mészáros Péter ült, a füredi klub ugyanakkor nem jelentette be az edzőváltást.

A szerdai visszavágó első játszmáját a házigazda horvát együttes elsősorban annak köszönhetően nyerte meg végig vezetve, hogy pontosabban támadott, valamint a nyitásfogadása is hatékonyabb volt. A második szettre mindkét játékelemben javult a balatonfüredi együttes, amely ütői, a bolgár Slavina Koleva és az azeri Nikalina Basnakova ponterős játékának köszönhetően egalizált.

A harmadik felvonásban is kiegyenlített volt a játék: előbb a vendégek, majd a hazaiak vezettek pár ponttal, 19-15-ös Kastela-előnyt követően azonban a SZBRA sorozatban öt labdamenetet nyert, ami sorsdöntőnek bizonyult. A horvátok ettől elbizonytalanodtak, az újabb füredi játszmagyőzelem pedig továbbjutást ért a magyar együttesnek, amely a negyedik szettet nagy különbséggel nyerte meg.

A 100 perces találkozó legjobbja a 23 pontos Koleva volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!