Női röplabda Eb - De Brandt szerint tökéletes volt a társházigazda magyar válogatott felkészülése

Sport, 2019.08.16

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya szerint tökéletesen sikerült csapata felkészülése a jövő pénteken rajtoló budapesti társrendezésű Európa-bajnokságra.

A szakember az M1 aktuális csatornán pénteken emlékeztetett rá: a felkészülést már májusban megkezdték, az Európa-liga arany divíziójában sok meccset játszottak, sok játékossal, majd Spanyolországban, Görögországban és Szlovákiában edzőtáboroztak.

"A nagyszerű befejezésre pedig Szombathelyen került sor, ahol a Savaria Kupán vettünk részt" - utalt a kapitány a szerdán befejeződött, ötcsapatos nemzetközi tornára, amelyen negyedik lett a csapata. Hozzátette: a két győzelem és a két vereség mellett különösen fontosnak tartja, hogy csapatként tudtak működni.

"A női röplabdában nagyon számítanak az érzelmek, az emóciók. Egy csapat majdnem olyan, mint egy család. Fontos, hogy a játékosok összedolgozzanak, amit sikerült elérnünk. Technikai és fizikai szempontból is jól kell teljesítenünk, de hangsúlyt kap a mentális erő, hogy ne adjuk fel a küzdelmet és segítsük egymást" - emelte ki De Brandt.

Az Eb-re utalva hangsúlyozta: a hazai tornán különösen fontos lesz az első meccs az észtek ellen, amelyen az erőviszonyok ismeretében a leggyengébb riválissal kezd a magyar válogatott.

"A győztes bemutatkozás jó alap lehet a folytatásra" - mondta. A célokkal kapcsolatban közölte: a csoportból mindenképpen szeretne továbbjutni az együttes, ehhez a négyben kell végeznie.

"Ha az első vagy a második helyen tudnánk továbbjutni, az erőviszonyok ismeretében az kisebb csoda lenne. Amennyiben pedig a harmadik vagy a negyedik helyen végzünk, akkor találkozhatunk a világbajnoki címvédő szerbekkel, ami nagy hírverés lenne Magyarországon a sportágnak és nagy élmény a magyar játékosoknak" - nyilatkozta.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság jövő pénteken kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik. A társrendező magyar együttes sorrendben az észtekkel, a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal találkozik a csoportkörben. A magyar fővároson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak, ahol a hatcsapatos csoportokból az első négy-négy helyezett jut nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!