Női röplabda Eb - Fotókiállítás a hazai kontinenstorna jegyében

Sport, 2019.08.12

Az utóbbi évek legnagyobb röplabdás sikereit is magába foglaló fotókiállítás nyílt az augusztus 23-án kezdődő budapesti női Európa-bajnokság apropóján.

Az Arena Mall bevásárlóközpontban látható tárlatot a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) szervezte a kontinenstornára készülő együttes legjobb pillanataiból.

Az MRSZ közleménye szerint a sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Dobi Edina, az Európa-bajnokság magyarországi nagykövete, a válogatott csapatvezetője azt mondta: a magyar játékosok kiváló fizikai és mentális állapotban várják a kontinenstornát, amely az eddigi legnagyobb hazai röplabdás sportesemény lesz. A 85-szörös, korábbi válogatott játékos hangsúlyozta, hatalmas a verseny a szűkített keretbe kerülésért.

"Jól halad a lányok felkészülése az Eb-re, mindent megtesz a szakmai stáb azért, hogy a lehető legjobb ütemben jöjjön ki a formaidőzítés" - fogalmazott. Hozzátette: a játékosok hangulata remek, "együtt van a csapat".

"A játékosok az Európa-bajnokság közeledtével egyre harcosabbak az edzéseken, jelenleg 18-an vannak, de mindenki szeretne a 14-es keretbe bekerülni" - szögezte le.

A szövetség szombaton a főváros számos pontján mutatja be az Eb-trófeát, majd vasárnap a torna nyitófesztiválját rendezik a Papp László Sportaréna mellett. Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára kiemelte, az Eb-re nagy az érdeklődés, ami hozzájárulhat a sportág további népszerűsítéséhez.

"Nagyon bízunk abban, hogy szurkolók mellett olyan gyerekek is kilátogatnak, akiknek ez lesz az első találkozása a sportággal. Hátha rabul is ejti őket, és röplabdások akarnak lenni" - mondta.

Magyarország társrendezőként története első Európa-bajnokságát rendezi, amely jövő péntektől szeptember 1-ig tart Budapesten. Jan de Brandt együttese a csoportkörben Észtországgal, Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával találkozik a Papp László Sportarénában. A hatcsapatos csoportok az első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.

A magyar csapat mérkőzéseit a közmédia élőben közvetíti.


A válogatott Európa-bajnoki mérkőzései (Papp László Sportaréna):
augusztus 23.: Magyarország-Észtország 20.30
augusztus 24.: Magyarország-Románia 20.30
augusztus 26.: Magyarország-Azerbajdzsán 20.30
augusztus 28.: Magyarország-Horvátország 18.00
augusztus 29.: Magyarország-Hollandia 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!