Női röplabda Eb-selejtező - Győzelemmel rajtoltak a magyarok

Sport, 2021.05.07

A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Izraelt a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában pénteken, az E csoportnak otthont adó franciaországi Belfortban.

A magyarok szombaton a házigazda franciákkal találkoznak, míg vasárnap a dánokkal csapnak össze, mielőtt jövő péntektől vasárnapig Budapesten, a Ludovika Arénában ismét megmérkőznek mindhárom csapattal.

A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.


Európa-bajnoki selejtező, nők, 1. forduló, E csoport, Belfort: Magyarország-Izrael 3-0 (18, 14, 12)
------------------------------------
a magyar pontszerzők: Szakmáry 18, Pallag 11, Török 9, Gyimes, Kump 8-8, Király-Tálas 3



később: Dánia-Franciaország 20.00


A magyar csapat csütörtökön Bécsen keresztül Bázelbe utazott, majd onnan buszozott a kelet-franciaországi városba, ahová csak vacsorára érkezett meg.

A sorozatban negyedik Európa-bajnokságukra kijutni készülő magyarok az első játszmában végig irányítottak, jó nyitásaiknak köszönhetően kiismerhető játékra késztették az izraelieket, akiknek ütőit jó blokkjaikkal is elbizonytalanították.

A második felvonásban is lendületben maradtak a tétmérkőzésen most bemutatkozó lengyel szövetségi kapitány, Jakub Gluszak tanítványai. A három ütőjátékoson - Pallag Ágnesen, Szakmáry Grétán és Török Katán - kívül a center Gyimes Zsófia is ponterősen röplabdázott, így a hajrában az is belefért, hogy a múlt heti, szlovénok elleni felkészülési mérkőzéseken debütált Kiss Gréta és Vezsenyi Adrienn is pályára lépjen.

A harmadik szett még az előzőnél is simábban alakult, a magyarok így végig vezetve, koncentrált, magabiztos játékkal, 73 perc alatt múlták felül az izraelieket.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Szakmáry volt 18 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!